Masjid India Kuching

The newly built one and only floating Mosque in Kuching is located on the banks of the Sarawak River, close to the newly built Harmony bridge whose shape symbolizes the balance of cultures living together in harmony.“Harmony among our different religious traditions is essential for world peace”
Dalai Lama –This is the Old State Mosque, built in 1968 to replace an original wooden one built in 1852.
Its gilded cupolas make it one of the city’s most striking landmarks, particularly at sunset.

Memories from Kuching, Sarawak, Borneo Malaysia.
December 2019

18 replies to “Masjid India Kuching

 1. Moskéerna är förvånansvärt färgglada och riktigt läckra – för att vara moskéer alltså. Den rosa varianten med guldkupolerna är verkligen ett landmärke. Kan tänka mig att den “lyser” extra fint med nattbelysning också.
  Gatubilden är helt underbar! Antar att du zoomade in rejält där. Du är nog världens bästa mammarazzi:-)

  1. Gatubild är nog att ta i, här står vi faktiskt mitt i regnskogen och spanar efter orangutanger! Haha.. nä, jag zoomade inte särskilt mycket, de var ju så upptagna med sitt och jag stod ganska så nära.

 2. Moskéer som ur ett sagoland. Bodde bredvid en moské i Egypten som inte alls drog åt sig uppmärksamhet.
  Alla världens selfies 😀 Vilken tur att du kunde ta ett foto helt obemärkt. Ha en trevlig söndag!

  1. Tack Kristallina! Har lyssnat på många långa böneutrop under tidiga morgontimmar från olika moskeér. Vissa blir störda men jag känner en slags harmoni och somnar om i ro.
   Önskar dig en fin fortsatt söndag! 🙂

  1. Visst är de vackra dessa moskeér, den rosa är vackrast i verkligheten. Har fotot den så många gånger men aldrig lyckats få till det så att den kommer till sin rätt. Himlen för blå och skärpa på byggnaden saknas. Men jag lyckades inte bättre trots flera försök.

   1. Ibland får man tänka att det är bra nog, om man verkligen vill visa något. Jag förstår precis vad du menar, man vet vad man vill, men det vill sig inte. Tänkte skriva att du kanske kan återvända dit en mulen dag, men kom på att ni ju har sålt lägenheten och då kanske ni inte åker dit mer?

    1. Låter sorgligt, att inte åka dit igen. Den tanken försöker jag undvika, ville ju helst inte sälja, ville vänta men vill inte heller vara utan Fanny. En kluven och jobbig situation. Kuching är unikt.

      1. Det är svårt och tar tid. Att skiljas från boenden och platser är ofta sorgligt, det är ju en period i ens liv som man avslutar.

 3. Fantastiska byggnader och vilken häftig bro! Jättefint foto där med människorna som tar en selfie! Tror det var den bilden Beate menade 🙂
  Önskar dig en fin söndag!

  1. Tack Anki! Visst var det den bilden Beate menade och det var på det jag svarade. Måste skett ett missförstånd någonstans, förmodligen i min lilla hjärna. Hahaa..
   Önskar dig en fortsatt fin dag!

 4. Vilka vackra och varma bilder! Glänsande guld och medmänsklighetens goda leenden.
  Önskar dig ett riktigt gott nytt år 2020! 😀
  Kram, Gerd <3

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star