Pomegranate – From Bud to Edible

The healthy and tasty Pomegranate are not yet ripe here in Malta and, like all other fruits, it has to go through different stages before it is ready to pick and eat, as shown above. Click on an image to enlarge.In full bloom.Here the fruit is ripe and ready to harvest. But in Malta we have to wait another few months. This is an image from my archive.Ready to eat!
Anyone who wants to eat pomegranates year-round can buy imported ones.
Although I prefer those who grow here on the island.

20 replies to “Pomegranate – From Bud to Edible

 1. Vilken toppen ny header! Den är riktigt mäktig med helt suveräna optiska effekter:-)
  Granatäpplen älskar jag, även om det knastrar när man äter kärnorna. Här finns ju tyvärr bara importerade varianter, så vi köper dom sällan.

  Liked by 1 person

  1. Konsigt, trodde jag hade svarat på din kommentar här men är väl lika virrig som vanligt. Headern har jag använt i min andra blogg men nu har jag hoppat av 365 Foton och då tyckte jag att den kanske kunde passa här. Roligt att du gillar den 🙂

   Like

  1. Kanske blir det en resa till Grekland i år för dig och maka/sambo. Gränserna börjar ju sakta öppna upp igen och här på Malta öppnar flygplatsen igen den 1:a juli, fast bara till vissa destinationer, till Sverige får vi inte åka.

   Liked by 1 person

   1. Vi var ju några dagar i Rom i januari, men nu har vi ställt in oss på att det förmodligen inte blir några flera utlandsresor i år. Jag är över 70 och de säger ju att åldern är en särskild riskfaktor, så man får väl lugna sig lite och se hur det hela utvecklar sig. Men det känns väldigt konstigt och tråkigt.

    Liked by 1 person

 2. Men Åh tack Anita!! Så kul att du visar dina fantastiska bilder och berättar om hela utvecklingsfasen till färdig frukt. Måste säga att jag är väldigt dåligt påläst om granatäpplet. Köper dom lite då och då och äter som dom är eller har på sallad eller på bakverk. Har alltid ett paket i frysen för dom är goda att strö på smoothien. Underbara bilder och härlig läsning. Sen kan jag tänka mig att smaken skiljer sig väldigt mycket mellan att köpa dom hos dig där dom fått mogna i solen mot att köpa dom importerade här hemma i Sverige. Sånt har man ju märkt av på resor man gjort genom åren.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star