Mimosa or What?

It’s getting hot here in Malta now and most flowers fades away and thus all its colors, except this one.

The mimosa trees bloomed here in Malta in April and these really look like mimosa but…

…I really can’t recognize their long sharp thorns.Whatever it is, they give a lovely splash of color in nature, but you have to watch out for the razor-sharp thorns.

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

26 replies to “Mimosa or What?

 1. Jag vet inte svaret men jag gillar dem väldigt mycket. Ser ut som små gula garnbollar 😀 Vilken underbar kontrast mot en blå himmel. Vackra och härliga bilder!

 2. Mimosa och akacia blandas ofta ihop. Vissa akaciasorter har tornen. Jättevackra bilder av de gula bollarna, taggarna ser dock vassa ut.

  1. Blev verkligen glad över att få ett svar. De där taggarna satte verkligen myror i mitt huvud. Haha.. de inte bara ser vassa ut, det sylvassa.
   Tack för din kommentar Jag!!

 3. Härliga bilder:-) Visste faktiskt inte att Mimosa var en blomma, trodde det var en typ sallad som man ofta får i Spanien som förrätt. Här är nästan också allt överblommat, inte så konstigt, då vi har över 30 grader här i nollåttaland. Helt underbart!

  1. Du är helt fantastisk!! En sallad!! 🙂 Jo, jag känner visserligen till mimosasallad men har aldrig förknippat den med varken träd eller blommor.
   Vet att du gillar värme så jag är glad för din skull att du har det som det är här.

 4. Underbara bilder! Har ingen erfarenhet av dessa växter, men när jag läser om dem så liknar den nog mest någon akacia, men som sagt … jag vet inte säkert 🙂

  1. Tack Anki! Tror mig veta att det är någon slags Akacia nu när jag fått några svar. Blev ganska så förvånad då likheten med mimosaträden är så stor, förutom de där vassa taggarna.
   Önskar dig en fin fortsatt fredag, trots värmen 😉

 5. I didn’t know that there is a plant called “Mimosa”! Always learning!
  Also, “mimosa”, in portuguese, means someone who is “sweet”. 🙂

  Have a great week! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star