Xwejni Salt Pans – Part 2

Here I’m again, among the Salt Pans in Gozo. Now much later in the afternoon and it’s a bit cooler.
As you can see in the first picture, the dried salt has now been collected in white bags.I wonder how big these caves really are and what might be inside, I guess tools and more sacks.Needless to say, someone taking a bike ride just before dusk.Others choose to fish.I’m curious about the salt, it looks like it hasn’t dried properly yet.
It looks like snow, wet snow.But it’s not snow, it’s too hot for that on this small island in the Mediterranean.
Now the sunset awaits…
🐕
In case you missed part one, you’ll find it here

23 replies to “Xwejni Salt Pans – Part 2

 1. Det här är nästan surrealistiskt! Alltså man jobbar parallellt med salt och fiske, samtidigt som man kan promenera där och cykla – på en “arbetsplats” alltså. Helt otroligt! Gissar att fiskarna inte behöver inte saltas när de tillagas. Åsså dörren in till grottan – det är helt ja, som sagt, surrealistiskt.
  Sista bilden är enastående vacker och påminner mig om sanddynorna i Dubai där shejkarna åker upp och ner med sina beach buggies.
  Å Fanny smälter väl in i landskapet i första bilden.

  1. Tusen tack Beate för din så fina kommentar! Området är stort och det finns en del där man är mer restriktiv mot besökare bland saltet.

 2. Fortsatt intressant läsning och läckra bilder! Härligt med Fanny som nyfiket kikar på saltet 🙂
  Ha en fin dag!

 3. Jag kan inte analysera varför men jag faller pladask för bilden med fiskarna.
  Förstår i alla fall att kvinnan i bakre delen av bilden, spelar in i varför den här bilden bara känns toppenfin.

  1. Tack så jättemycket för dina tankar Barbro. Det blev som vanligt många bilder på fiskarna men bara en som jag var nöjd med tack vare ljuset och att de som fiskar inte helt överlappar varandra plus kvinnan som syns promenerande lite diffust i bakgrunden. Roligt att du också gillade den.

 4. Trodde inte att man kunde cykla och fiska där. Kul! Jättefin och intressant fortsättning. Gillar också bilden med säckarna som speglas i vattnet.
  Bra att Fanny granskar saltet. Någon måste ju göra det 😉 Ha det gott på ön!

 5. Av någon anledning så försvann min kommentar just nu. Tröttsamt.
  Fler helläckra foton! Allihop egentligen, men speciellt fotot med säckspeglingen, med fiskarna och den drömlika kvinnan och cyklisten. Måste har varit en lyckad utflykt med så många fina fotomotiv.

  1. Vet hur det känns. Man skriver en kommentar, ibland en ganska så lång, och vips, så är den borta. Inte kul alls men tack för att du tog dig tid att skriva en gång till. Och ja, det var en väldigt lyckad utflykt på Gozo.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star