Fertilized Joy

After four long weeks of waiting, it’s finally confirmed that my beloved basenji dog Fanny is expecting puppies. In the picture above she is only five months old, in July this year she turned three years old.Her mother in Sweden is called Drömma which means Dreaming. Dogs are pregnant for about 63 days or nine weeks. Today it has been 37 days since the first mating.
Although there is now a lot to prepare, plan and think of, I feel pure joy that I would love to share.

47 replies to “Fertilized Joy

  1. Tack Svante! Känns både roligt och spännande, kan bli allt från tre till åtta småttingar. Du lär jag knappast vara sysslolös under de första månaderna😁

  1. Känns ganska så spännande och jag hoppas verkligen att det hela flyter på som det ska. Ja, många bilder lär det bli 😁
   Tack för din kommentar Kristallina.

 1. Thanks for sharing this wonderful news with us!
  Stort GRATTIS till Fanny och till dig. A dream has come true, i dubbel bemärkelse alltså i det här fallet:-) Ska bli så spännande att följa “utvecklingen” och sedan när väl valparna är födda önskar jag mig massvis av fina bilder.
  Ska Fanny få föda hemma hos er eller på ett djursjukhus? Vet du hur många valpar som gömmer sig i magen?
  Å visst ska du behålla en valp!? Blir riktigt nyfiken nu:-)

  1. Tack för ditt stora Grattis Beate. Gissa om det känns spännande och jag hoppas verkligen att det här går bra. När vi var hos veterinären i fredags kunde hon se tre valpar men det är för tidigt att redan nu avgöra hur många det blir. Pratade med en hundägare av samma ras som fick 8 valpar!! Hjälp!! ..hur ska man veta vem som är vilken och sen ska de ju ha namn också 😉
   Nej, vi ska inte ha Fanny på något djursjukhus utan ska ta hand om det här hemma. Behöver vi hjälp känner jag iallafall en som är erfaren. Ja, jag tänker behålla en valp, en tik. Ägaren till Fannys partner ska ha en valp men den tänker han sälja. Nu ska det byggas valplåda och enligt mina beräkningar kommer de till världen i slutet på den här månaden.

 2. Vad roligt, underbart! Fanny är en sådan fin hund, gillar henne. påminner lite om yngsta dotterns hund. Kul att få valpar, lycka till!
  Ja, tiden går fort. Jag visade ju en målning idag som jag gjorde 1992. Det var den hösten då dottern stod på väntelistan för en ny lever. Vi gick målarkurs för att fokusera på annat. Hon fick min ena njure för 5 år sen och hon mår toppen. Vi har ett speciellt band.
  Jag kommer inte ihåg era åldrar men vet att jag frågat om ni ville skriva Min historia 😀 Hoppas allt är bra!
  Varm kram, Gerd <3

  1. Tack så jättemycket Gerd!! 💗 Ja, det känns verkligen spännande men jag vet också att det innebär en hel del jobb men som tur väl är så har jag tid över så det räcker.
   Vet att din dotter fick din ena njure men att hon även fått en ny lever minns jag faktiskt inte. Oj, vad mycket ni har gått igenom och såååå skönt det nu är något som hon liksom du kan lägga bakom er och njuta av att det gick så bra. Min Lars fick sin nya lever år 2008 efter ett års väntan. Det var en jobbig tid.
   Att min man är född samma år som du och även samma dag minns jag mycket väl, “Min historia” är dessvärre inget som jag vet något om och kan inte minnas att du frågat om, det skulle jag ha kommit ihåg och naturligtvis svarat på.
   Nu ska jag ta en promenad med Fanny, det är fortfarande lite för varmt här, 30+ så vi försöker att gå ut så sent som möjligt.
   Ta väl hand om dig! Kram!!

    1. Hej Gerd, har haft problem med mina e-post adresser, speciellt den som är kopplad till bloggen, anitasmalta@gmail.com Får in hundratals mejl om dagen som jag inte vet hur jag ska kunna stoppa. De som jag följer hos wordpress och för varje kommentar någon skriver + facebook. Jag blir alldeles snurrig så jag skapade anita@epost.com men var inte nöjd med den så nu försöker jag med larnita@outlook.com
     Ska ändra på min blogg så att det står korrekt. Tack snälla för att du tog dig tid ❤

 3. Underbart! Det här var säkert efterlängtat! Jag minns när du hintade om att kanske…och nu är det verklighet! Stort lycka till! Milo och Totti skickar varma nospussar ♥♥

  1. Tack Leya och visst känns det härligt och samtidigt väldigt spännande. Har inte varit med om det här tidigare men det kommer säkerligen att gå bra.
   Nospussarna är vidarebefordrade 😁

 4. Underbara nyheter! Jag har funderat, men inte velat fråga …
  Stort Grattis! Ska bli spännande att följa 🙂
  Ha det gott!

  1. Tack Anki!! Ja, spännande är det och roligt men jag vet också att det kommer innebära en hel del (skojigt) arbete med planering, födsel och sen alla små valpar. Har ju aldrig varit med om det här tidigare men det kommer säkert att gå bra.

 5. Härliga nyheter! Ni får snart händerna fulla, tre veckor kvar, så spännande. Fina foton av Fanny, speciellt den drömska vid vattnet.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star