Macro – Happiness in Empty Shells

During my walks in Ta Qali now in September I rarely see any butterflies while the shimmering dragonflies choose to fly high above my head. So I search for other creatures in nature, some barely visible to the eye.
And I found these empty shells.When I first saw them, my camera was at home, but when I came back the next day, they were still there. Luckily, given that they could easily have been blown away by the wind. I’m happy I had the opportunity to take some photos, although I have no idea what kind of insects once pupated from these very thin small shells.

30 replies to “Macro – Happiness in Empty Shells

 1. Så häftigt! Det jag kan hitta är cikador som lämnar sådana skal. Jätteroligt att få syn på och läckra bilder. På första bilden ser det ut som om ögat är kvar.

  1. Förmodligen en Cikada eftersom flera nämnt den och det var också vad min käre make förslog när han såg mina bilder. Dessutom är det nästan öronbedövande ljudet från dem vanligt i området.
   Kram från Malta😊

 2. Tur att jag inte är alldeles för (fin-)känslig. Bilderna är som alltid hos dig helt superbra. Men de här var aningen äckliga måste jag säga. I första makron ser jag allt från en kräfta med klor till en geting. Bara fantasin sätter gränder här.
  Kul att du fick svar på att det kan vara cikador.

 3. Vilka fantastiska makrobilder! De har jag aldrig sett. Läste kommentarerna. Antar att det är en cikada då. Naturen skapar häftiga varelser. Vad bra att du lyckades fånga dem med kameran 👍

  1. Yes, nature is for sure full of surprises and I was really happy when I find those transparent shells. Thank you always for you comment Ranjit.

 4. It is almost Summer here in Australia so there will be Cicada shells everywhere. Here at my place the sound of Cicadas can be deafening during the day. I found one last week while walking on my place. It’s a bit early for them so I would guess a bird had a good snack. My girls used to use them a brooches and stick them on their clothes as the legs have sharp bits to hang on to trees when they are out of their shells.
  Great photos too Anita 🙂

 5. Så otroligt fina bilder! Och att du såg de här skalen, det visar vilken bra fotograf du är, som verkligen ser din omgivning. Jag har aldrig sett skalen från insekter, så intressant!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star