Ta’ Qali, Trees, A Lizard, Resin & Fanny

Some images from yesterday’s visit to Ta Qali. Many of the trees have recently been pruned. I was fooled by the orange spot that from a distance looked like a flower and I even saw some faces. In this fenced area I’ve been walking with Fanny since she was a puppy. Among Olive trees, Mediterranean Cypress and Ancient Carob trees. When the rain comes, the grass turns green and is then covered with flowers.

Sticky resin is now visible on many of the trees.
But how’s Fanny? Now that she is close to the seventh week of her pregnancy her behavior has changed. She’s not as playful as before, a bit melancholic and the walks are getting shorter and shorter while running is out of the question. Here she seeks shade under our car while I try to ventilate away the heat and turn on air conditioning before it’s time to go back home, a ride of about 20 minutes. Home to eat and then go to sleep. I love her so much ❤ ❤

20 thoughts on “Ta’ Qali, Trees, A Lizard, Resin & Fanny

 1. Fanny är verkligen en vacker hund 😀 Jag har glömt bort rasen, kan inte sånt där, men hon påminner så mycket i blicken om min dotters blandras Diego.
  Klart, hon är gravid, och vill gotta sig i det. Förstår att du älskar er vovve.
  Kram, Gerd

  Liked by 1 person

  1. Thank you Rita! Yes, it’s a very exciting time now when she’s getting closer and closer to give birth to her puppies 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕 Hopefully not as many as can be seen here 😁

   Liked by 1 person

 2. Det finns nog ansikten i alla dina bilder, och jag ser till och med en avklippt elefantsnabel.
  Fina Fanny! Det syns att hon är gravid och det känns nog också. Jag menar varken du (såvitt jag vet) och jag har ju inte varit gravida, så vi vet ju inte hur jobbigt det måste vara att bära på trillingar i 30-gradig värme. Gissar, att vi heller inte sprungit…
  Bara två veckor kvar. Håller tummarna att allt går väl med förlossningen och att det inte blir åtta småttingar, för då kommer du vara lika utmattad som Fanny är nu;-)

  PS. Har inte sagt det på länge, men din engelska är verkligen enastående bra. Ibland läser jag bloggar som är skrivna av icke engelsmän/amerikaner och det kan göra riktigt ont att läsa dom. Här hos dig är det en fröjd att kolla:-) DS.

  Liked by 1 person

 3. Vackra bilder från din plats på jorden!
  Världens finaste Fanny – klart hon är påverkad av dräktigheten … det är säkert jobbigt nu och fram till valparna är födda, så det gäller att låta henne välja själv hur mycket hon vill och orkar – och det vet jag ju att du gör 🙂 ♥
  Ha det gott!

  Liked by 1 person

  1. Tack så mycket. Nej, nu börjar det närma sig och jag måste medge att det känns lite pirrigt men också väldigt roligt. Har aldrig varit med om när valpar föds tidigare.

   Like

 4. Jag kan också se ansikten. Det gör jag jämt när jag är ute. Små troll och små figurer. Det är klart att Fanny tar det lugnare nu. Fin bild på henne där man också kan se hennes tjocka mage.
  Har haft en hel del hundar och katter i mitt liv och har älskat alla så mycket att de är kvar i mitt hjärta så länge jag lever.
  Snart blir det liv i luckan hos er. Ska bli jätteroligt att se bilderna sedan.

  Liked by 1 person

 5. Oh, ödlor har jag inte sett på många herrans år, toppenbild på denna vackra ödla! Roligt när man får syn på trädens inneboende! Men trädet på andra bilden är lite illa beskuret, tycker jag. Kåda är fascinerande, den glimmar i solen. Vi hade ett körsbärsträd där jag ofta stod och iakttog de bärnstensfärgade kådaklumparna. Fanny vet vad som är bäst för henne, spännande väntan – fina bilder på henne.

  Liked by 1 person

  1. Ser ödlor varje dag men de är ju så otroligt snabba. Har tidigare tagit bättre bilder än den som syntes här men den fick vara med ändå. Kåda är fascinerande, så länge man inte råkar ta i det med fingrarna. Hahaa..
   Tack för dina kommentarer och jag önskar dig en trevlig helg.
   Kikar in hos dig inom kort.

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s