Ta’ Qali, Trees, A Lizard, Resin & Fanny

Some images from yesterday’s visit to Ta Qali. Many of the trees have recently been pruned. I was fooled by the orange spot that from a distance looked like a flower and I even saw some faces. In this fenced area I’ve been walking with Fanny since she was a puppy. Among Olive trees, Mediterranean Cypress and Ancient Carob trees. When the rain comes, the grass turns green and is then covered with flowers.

Sticky resin is now visible on many of the trees.
But how’s Fanny? Now that she is close to the seventh week of her pregnancy her behavior has changed. She’s not as playful as before, a bit melancholic and the walks are getting shorter and shorter while running is out of the question. Here she seeks shade under our car while I try to ventilate away the heat and turn on air conditioning before it’s time to go back home, a ride of about 20 minutes. Home to eat and then go to sleep. I love her so much ❤ ❤

20 replies to “Ta’ Qali, Trees, A Lizard, Resin & Fanny

 1. Fanny är verkligen en vacker hund 😀 Jag har glömt bort rasen, kan inte sånt där, men hon påminner så mycket i blicken om min dotters blandras Diego.
  Klart, hon är gravid, och vill gotta sig i det. Förstår att du älskar er vovve.
  Kram, Gerd

  1. Thank you Rita! Yes, it’s a very exciting time now when she’s getting closer and closer to give birth to her puppies 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕 Hopefully not as many as can be seen here 😁

 2. Det finns nog ansikten i alla dina bilder, och jag ser till och med en avklippt elefantsnabel.
  Fina Fanny! Det syns att hon är gravid och det känns nog också. Jag menar varken du (såvitt jag vet) och jag har ju inte varit gravida, så vi vet ju inte hur jobbigt det måste vara att bära på trillingar i 30-gradig värme. Gissar, att vi heller inte sprungit…
  Bara två veckor kvar. Håller tummarna att allt går väl med förlossningen och att det inte blir åtta småttingar, för då kommer du vara lika utmattad som Fanny är nu;-)

  PS. Har inte sagt det på länge, men din engelska är verkligen enastående bra. Ibland läser jag bloggar som är skrivna av icke engelsmän/amerikaner och det kan göra riktigt ont att läsa dom. Här hos dig är det en fröjd att kolla:-) DS.

  1. Visst är det roligt med fantasi och det stämmer, jag har liksom du inga barn.
   Visste väl att det bor en liten språkpolis i dig 😉

 3. Vackra bilder från din plats på jorden!
  Världens finaste Fanny – klart hon är påverkad av dräktigheten … det är säkert jobbigt nu och fram till valparna är födda, så det gäller att låta henne välja själv hur mycket hon vill och orkar – och det vet jag ju att du gör 🙂 ♥
  Ha det gott!

 4. Fina bilder på Fanny, särskilt den där hon ligger på sidan och tittar ut över omgivningarna. Klart hon är påverkad av graviditeten, men nu är det ju inte så långt kvar.

  1. Tack så mycket. Nej, nu börjar det närma sig och jag måste medge att det känns lite pirrigt men också väldigt roligt. Har aldrig varit med om när valpar föds tidigare.

 5. Jag kan också se ansikten. Det gör jag jämt när jag är ute. Små troll och små figurer. Det är klart att Fanny tar det lugnare nu. Fin bild på henne där man också kan se hennes tjocka mage.
  Har haft en hel del hundar och katter i mitt liv och har älskat alla så mycket att de är kvar i mitt hjärta så länge jag lever.
  Snart blir det liv i luckan hos er. Ska bli jätteroligt att se bilderna sedan.

  1. Tack Anki!! Förhoppnigsvis är hon lycklig min fina Fanny. Fast en jobbig period väntar när de små valparna ska komma till världen.
   Kram och ha en fin fortstatt fredag!

 6. Oh, ödlor har jag inte sett på många herrans år, toppenbild på denna vackra ödla! Roligt när man får syn på trädens inneboende! Men trädet på andra bilden är lite illa beskuret, tycker jag. Kåda är fascinerande, den glimmar i solen. Vi hade ett körsbärsträd där jag ofta stod och iakttog de bärnstensfärgade kådaklumparna. Fanny vet vad som är bäst för henne, spännande väntan – fina bilder på henne.

  1. Ser ödlor varje dag men de är ju så otroligt snabba. Har tidigare tagit bättre bilder än den som syntes här men den fick vara med ändå. Kåda är fascinerande, så länge man inte råkar ta i det med fingrarna. Hahaa..
   Tack för dina kommentarer och jag önskar dig en trevlig helg.
   Kikar in hos dig inom kort.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star