Basenji Malta – Fanny & Felicia

This post is dedicated to my lovely dogs Fanny and Felicia. They bring so much joy and have completely changed my life and daily routines. Fanny came to us as a puppy in November 2017, Felicia, her daughter, was born September 27, 2020.

💚 Mother and daughter, soon to be the same size 💚

Unforgettable memories, that was then, 25th October 2020. Six adorable basenji puppies, Cinnamon, Paco, Luna, Milo, Felicia and Gin. Five moved to new homes when they were eight weeks old and they are all very well taken care of!

Malta 19 March 2021


Publicerat

i

, , ,

Comments

23 responses to “Basenji Malta – Fanny & Felicia”

 1. petergreyphotography Avatar

  The dogs have a thoughful expression! 🙂 I do remember reading they are not the easiest animals to handle. One needs some experience with dogs. Beautiful they are though!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your comment Peter and yes, it’s true that basenji’s are not an easy breed but still such amazing animals.

 2. bpz3 Avatar

  Så bedårande Fanny och Felicia är. I närbild är det lätt att hålla isär dom – Felicia har ju en “white stripe” mitt i ansiktet, men på avstånd kan det inte vara så lätt. Men jag ser att du skrivit Felicias namn på selen. Hoppas att även Fanny har en sele med namnskylt;-)

  Jätteskoj förresten att få veta de andra valparnas namn. Hur valde ni namnen? Minns att du var inne på planeters namn ett tag, men du verkar ha ändrat dig där. Milo tycker jag är ett fint namn lika kort och koncist som Paco. Gillas:-)

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din kommentar. Nej, Fanny har inget sele med namn men en kedja runt halsen med en namnbricka. Sen har de ju microchip inplanterade med alla uppgifter.
   Namnen som jag anger är de nya ägarnas val, inte mitt. Ja, jag var inne på namn efter stjärnor och det kommer att bli deras Kennelnamn, det vill säga det som kommer att stå på deras stamtavla. Har inte kommit så långt ännu, kvarnarna går långsamt här på ön 😉

 3. Lantlivsbilder Avatar

  Djur är alltid roligt att se bilder på.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Ja, så länge det inte är djur i bur. Tack för din kommentar Svante!!!

 4. Minton Avatar

  Så härliga bilder på Fanny och Felicia.
  Kramar från oss

 5. Photos by Jez Avatar

  Such beautiful dogs 👏 Love that first shot through the tall grass 😃

  1. Anita Avatar

   Thank you Jez, that one is my favorite 😊 Felicia almost invisible in the tall grass.

 6. Kristallina Avatar

  Så mycket lek, kärlek och glädje i dina bilder. Tror alla som ser dem har ett leende på läpparna. Ha en fortsatt trevlig helg!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina och jag önskar dig en fortsatt fin vecka.

 7. lisaonthebeach Avatar

  Beautiful photos Anita! Our animals are family ❤

  1. Anita Avatar

   Thank you Lisa, true.

 8. Anki Avatar

  Underbar hyllning till dina fantastiska hundar! Härliga bilder!
  Ha det gott!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!

 9. Susanne Avatar

  Så ljuvligt fina dom är Fanny och Felicia! Och så fina bilder <3

 10. FREEDOMtravel Avatar

  Så fina! Underbara bilder! 🙂

 11. Eaqhan Avatar

  Jättefina bilder.
  Hundar är så himla uttrycksfulla och nästan alltid så förtjusta i att vara oss till lags. De kollar ju alltid vad vi vill och våra avsikter. Sen finns förstås en och annan störd hund, men det är ägarens fel.
  Hundar har ovanligt många ansiktsmuskler, därför är de så uttrycksfulla att de nästan är mänskliga. Och de förstår oss så väl att man kan tro att de är tankeläsare.
  Hundar har många förmågor som gör att vi kan använda dem som narkotikahundar, bombhundar, likhundar osv. Mest impad blev jag när jag såg ett program om en hundägare som hade epilepsi. Om hon var ute på promenad och snart skulle få ett anfall så varnade hunden henne innan hon själv ens visste om det. Då gick hon hem så hon slapp att få anfallet ute på gatan! Vad säger du om det?
  Det är klart att man älskar hudar!

  Jag älskar alla djur, nästan. Inte mygg, knott, fästingar och andra parasiter. Ja, det kan vara svårt att älska insekter över huvud taget. Fast en del är förbaskat vackra. Det är dock en annan sak.

  Jag älskar katter, men de har inte samma förmåga att uttrycka vad de tänker genom sin mimik. De har inte samma uppsättning muskler i ansiktet. Det har inte hästar heller, men deras ögon säger desto mera. Därför älskar jag hästar enormt mycket.

  Sen älskar jag även klippduvor. Det är de som bor i våra städer. De är betydligt mer intelligenta än vad folk i allmänhet vet om. Jag blev varse det när jag för cirka 15 år sedan tog hand om en skadad duva. Den begrep nästan på en gång att jag ville den väl. Men när jag skulle ta den så sprang den ifrån mig, kunde inte flyga. Att den sprang var ju inte så konstigt. Den trodde ju att jag hade utsett den till byte. Men väl hemma kände den sig strax trygg. Och redan dagen efter satt den på min axel!
  Efter fjorton dagar släppte jag ut den. Den satt på min hand och ville inte lämna mig. Jag var tvungen att kasta upp den i luften så den fick flyga iväg. Men jag måste tillstå att jag än idag saknar den. Jag blev ju kär i pippin!

  Jo, duvor är underbara. De bråkar inte med varandra när man lägger ut mat till dem. Sida vid sida pickar de i sig utan tjafs, helt olikt måsar. Och de begriper snabbt om man är pålitlig och ofarlig. På vissa platser i stan finns det flockar som är så vana vid folk att man ganska snabbt kan få dem att äta ur handen. På andra platser kan de var mer försiktiga. Som på Vågmästarplatsen där jag ställde kameran på fjärrutlösning vid ett brunnslock på vilket jag hade lagt brödsmulor åt dem. Duvorna stod tätt intill varandra på andra sidan brunnslocket och glodde på smulorna, men vågade inte äta. De trodde att det var något lurt med kameran.
  Jag väntade och väntade. Nån gång borde de väl våga kliva upp på brunnslocket och äta, tänkte jag. Sugna var de ju. Kanske rent av hungriga. Men de avvaktade. Ett sånt “hot” kan inte ignoreras!
  Till slut tröttnade jag och tog kameran i min hand för att plåta dem på lite avstånd. DÅ PASSADE DET DEM ATT BÖRJA KÄKA!
  Snacka om förmåga att tänka, trots en liten “hönshjärna”!

  Handmatning av stadens duvor:
  https://sebilder.files.wordpress.com/2021/03/imars-23-img_3705.jpg

  /Skvitt

 12. Klimakteriehäxan Avatar

  Å så fina hundar! Och den där “valphögen” är helt underbar!

 13. Jag Avatar

  Så fin bildhyllning till dina hundar och även de andra som fått nya hem! Förstår att de är favoritmotiv, jättehärliga bilder!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket för din kommentar “Jag”. Visst är hundarna favoritmotiv, de är ju med mig så gott som överallt.

 14. annicaaktiv Avatar

  Åh så söta!

  1. Anita Avatar

   🐕💛🐕

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d