Lovely Spring!

It feels wonderful to be able to go out and find nature just around the corner. I’ll never regret moving from Sliema to Rabat. Even if it’s temporary, this is how I want to live in the future, close to nature along with my lovely dogs.

A selection of images taken while walking my dogs in the surroundings of Rabat.

Malta 25 April 2021

28 replies to “Lovely Spring!

 1. Du hade i alla fall tur med vädret, på hundpromenaden. Det har inte jag, hos mig blåser det hemskt, är +3 grader, och snöflingor i luften. Inne idag.
  Svante

  1. Hoppas du har bättre väder idag. Här har det börjat blåsa igen. Det har varit väldigt blåsig hela april. Tack för din kommentar Svante.

   1. Här det inte slutat blåsa på flera dagar. Temperaturen håller sig kring +4 grader, fast solen lyser från klarblå himmel. Ska iväg på vaccination i eftermiddag, vet inte om det blir något inlägg idag.
    Svante

 2. Första bilden är som en målning. Den är helt underbar:-)
  Å dina foton på blommorna är såååå fina. Med tanke på vilka vårblommor vi har här i Sverige, så är blomsterrikedomen betydligt större på Malta. Skrattade gott åt att du kunde det latinska namnet på en blomma, men visste inte om det var lavendel eller inte. Hahaha! Kan tyvärr inte hjälpa dig här. Vet bara om blomman sticks så är det INTE lavendel.
  Är så glad att du verkar stortrivas i Rabat. Där är ju betydligt lugnare än i Sliema och roligare för hundarna.

  1. Tusen tack för din fina kommentar Beate!
   Den sticks inte men luktar väldigt gott så jag tror det är lavendel. De latinska namnen hittar jag på nätet men den den lavendelliknande växten kunde jag inte spåra.

  1. Tack så jättemycket Kristallina och trevlig ny vecka till dig också.
   Väldigt vad tiden rusar, känns ju som det var igår jag önskade dig samma sak 😂

 3. Fin och färgrik bildserie från dina nya omgivningar, mycket för ett att upptäcka nu. Lavendel är det inte på bilden, kanske är det blåeld (ska just ut och beskära min lavendel). Bilden på nyfikna Felicia är bedårande!

  1. Tack så mycket “Jag” för din fina kommentar. Nej, du har rätt det är inte lavendel det är salvia vilket jag fick veta idag då jag var ute på promenad med en av ägarna till Fanny’s syskon. Hon kände det direkt på doften.

 4. Underbar bildserie på vackra färggranna blommor. Ni har så mycket mer färg mot vad vi har här hemma. Våren vill inte riktigt ta klivet ända fram i år men nu när vi går mot Maj så hoppas jag det vänder. Önskar dig en trevlig Valborg 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star