Greener, Greener Greenest

Below are some images taken a few days ago. Naturally, it’s much greener now after the summer drought, thanks to all the rain that has fallen. When we came to Cyprus last July, it was hot, very hot and dry. February is the coldest month here on the island but also the shortest.

Lovely Greenery and a Blue sky.

I knew there are plenty of citrus plants growing here on the island. The diversity of the Cypriot citrus fruit is fascinating, oranges, lemons, limes, minoles, tangerines, pomelos, you name it. I read that Cyprus’ citrus fruits have a rich flavor and a unique aroma, and that’s true.

But, I had no idea that bananas, mango, guava and papaya are also grown here. Compared to Malta, it feels more tropical here. It happens that I miss the tasty sweet lovely strawberries and the typical Maltese bread. The season for fresh figs is much longer here and I love papaya.

Spring is approaching, almond trees are slowly but surely starting to bloom, the days are getting longer and right now, everything feels good. This is my kind of “Happiness in a nutshell”

24 replies to “Greener, Greener Greenest

 1. “Lycka i ett nötskal”, verkligen! Visste inte att det kan var såååå grönt på Cypern så tidigt som februari. Men nu vet jag. Hade heller ingen aning att så många exotiska frukter växer där. Då har du kommit till ett paradis, eller hur! Kan lägga till att cypriotiska potatis smakar helt annorlunda än de vi ätit i andra länder. Måste bero på den “röda jorden” på ön. Det ska bli spännande att höra om du också ha märkt skillnaden.

  Liked by 3 people

 2. Det ser härligt ut. Här är det så vitt det kan bli, Jag gillar också Papaya men det är svårt att få här. Torkar alltid kärnorna, in i pepparkvarnen och det använder jag som peppar. Ha en trevlig helg!

  Liked by 2 people

  1. Intressant hur du använder kärnorna, själv äter jag dem som de är tillsammans med frukten som jag blandar med yoghurt.
   Tack för din kommentar Kristallina och jag önskar dig en fin fortsatt helg.

   Liked by 1 person

  1. Paradis och paradis, just nu syns inget annat utanför våra fönster än en kompakt dimma 😂 9+ och så fort jag ska ta ut hundarna börjar det regna vilket gör attt de vägrar att gå!!
   Nej, men vi har det bra, igår var det toppenväder och så här är det ju i februari.
   Tack för din kommentar Anki och jag önskar dig detsamma, en fin söndag.

   Like

  1. Här går det väldigt mycket upp och ner när det gäller temperaturen. Huset vi hyr i Tsada ligger uppe bland bergen, 600 meter över havet, det har till och med snöat här!! Lägsta temperatur hittills 1+ tidig morgon, annars runt 8-10 grader och imorgon ska det bli 14+ om vädergudarna har rätt. Snart är februari ett minne blott och vi kan börja njuta av våren på riktigt.

   Liked by 1 person

   1. Vi har en och annan dag även här när man börjar få lite vårkänslor även här 🙂 Fast ni har ju kommit betydligt längre på Cypern.
    Att bo i bergen låter inte fel. Det brukar ju vara lite svalare på sommaren.

    Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star