Green Joy

Below are some images from yesterday’s dog walk here in Cyprus.

I’m so happy we found this large nature area, just minutes by car from where we’ll soon be settling, in Zelemenos Village. And it’s pure joy to see my dogs run free in the greenery where we are almost always alone, while my dear husband is involved in renovating our house.

Mavrokolympos dam

Paphos District, Cyprus
20 February 2022


Publicerat

i

, ,

Comments

17 responses to “Green Joy”

 1. walkaboutsweden Avatar

  Frihet.
  Det är vad jag känner när jag ser hundarna springa omkring. Så fint att ha ett sådant område så nära ert kommande boende.

  1. Anita Avatar

   Det är helt underbart att se mina hundar när de med glädjeskutt hoppar fram i det höga gräset och jag blev så glad när jag insåg att vi inte behövde åka långt från där vi snart ska bo.
   Tack så mycket för din kommentar Barbro!

 2. wetanddustyroads Avatar

  What a lovely place for the dogs to enjoy some free running and exploring! And with even a dam so close by. Yes, wildfires are devastating … but isn’t it wonderful to already see some greenery between the burned vegetation 🍃.

  1. Anita Avatar

   I became so happy when I realized that this countryside is so close to where we are going to live. And yes, nature is amazing when it comes to recovery.
   Thanks a lot for your comment 💚

 3. bpz3 Avatar

  Mavrokolympos – så duktig du är att stava namnet rätt. Bara att uttala ordet är en konst om man inte vill bryta av tungan.
  Sedan tycker jag att arbetsfördelningen mellan din man och dig är perfekt. Du skulle ändå bara vara i vägen i det nya huset – hahaha. En härlig grönska hos dig på Cypern och jag förstår att du och hundarna njuter.

  1. Anita Avatar

   Mavrokolympos! Gissar att du gjorde likadant som jag, kompierade. ..och inte har jag försökt att uttala det heller, hahaa…
   Arbetsfördelningen är perfekt, vi hade ju bestämt från början att köpa ett hus, “ready to move in”. Nu blev det inte så och för min del får det räcka med renoveringar. Den sista var i Kuching. …eller snarare i Sliema när vi skulle göra vårt penthouse lättare att sälja. Då flyttade vi hela köket, förådet blev ett badrum och ett extra sovrum..
   Nej, jag går ut med vovvarna och sköter annat men renovering får min käre make ta hand om, han är ju dessutom händig :))

 4. Kristallina Avatar

  Härligt, för både dig och hundarna. Så mycket grönt och jag längtar 😀

  1. Anita Avatar

   Ja, det var en riktigt glad överraskning att vi kommer att ha så nära till ett så stort naturområde där hundarn kan springa fritt, medan jag försöker fotografera vårens växter och annat 😉

 5. Alittlebitoutoffocus Avatar

  Definitely getting a feel for the beautiful countryside. 😊

  1. Anita Avatar

   It’s lovely and I’m so happy that we found this countryside so close to where we will soon live.
   As you may understand we didn’t know much about the area around where our house is located. We didn’t know much about Cyprus either We just bought and hoped for the best. Now I feel we did the right thing, even though we didn’t know it from the beginning.
   Thanks a lot for your comment Mike!

 6. Minton Avatar

  Vackra bilder och Fanny och Felicia ser ut att trivas.
  Kramar från oss

 7. Pepper Avatar
  Pepper

  Beautiful landscapes. 😊

  1. Anita Avatar

   It is! Thanks for your comment Irene 🥰

 8. Jag Avatar

  Vilken lycka att hitta ett härligt naturområde nära ert nya hus! Det är sån livsglädje och lycka i dina hundbilder. Förstår att du är glad över att kunna kombinera hundrastning och fotografering.

  1. Anita Avatar

   Åhh.. tack snälla för din härliga kommentar. Du har så rätt, livsglädjen finner jag just nu i mina hundar och i naturen. Att se dem lyckligt skutta runt i det höga gräset är helt underbart. Att det finns giftiga ormar som kan ligga och lura försöker jag att tänka bort. Men de finns dessvärre i naturen, en sort är dödligt farlig, även för oss människor. Det var inget jag behövde tänka på när vi bodde på Malta.

 9. claesbilder Avatar

  Vackra gröna vyer. I denna delen av Sverige har vi också (meteorologisk) vår, men den ser inte ut som våren hos dig 🙂

 10. Anita Avatar

  Great post dear, thank you for sharing

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: