Everyday Thoughts

Everyday Thoughts

Now it’s a fact that summer undoubtedly is over for this time here in Cyprus. The other night, there were gale-force winds and the rain poured down while the temperature dropped to 13 °C.

But that doesn’t mean there can’t be warm, pleasant days ahead. Today, the sky is blue and it’s 21°C. The sun sets at 16:42. The months after Christmas tend to be the worst from a weather viewpoint.

The citrus fruits are almost ripe now, and the mandarin tree we planted last summer is actually a clementine tree. It is not as sweet and has seeds, but still tasty. Can you guess the fruit in my hand?

The duck has its own island made of needles and flower petals that fell into the pool because of the wind. I clean the surface, but our pool guy comes twice a week and cleans the filters more thoroughly. The large pine tree in the photo below brings a lot of needles into the pool.

We have now lived in Cyprus for just over two years after living in Malta for twenty-one years. I often ask myself if I really enjoy it better here or if I long to go back, and honestly, I don’t really know.

I love our garden, our amazing view, and the closeness to nature. That’s enough for now.
How life turns out in the future and what awaits around the corner remains to be seen.

Comments

19 responses to “Everyday Thoughts”

 1. Kelly MacKay Avatar

  Why did you move there?
  It looks really pretty. I hope one day I’ll get to both places. Cheers enjoy your garden.

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot for commenting Kelly. The reason we left Malta was simply that we wanted to try something new. Malta is a very small island, it has its charm but like all places on earth there are pros and cons.

   1. Kelly MacKay Avatar

    Ah, gotcha.

 2. Toonsarah Avatar

  Such a lot of colour still in your garden, compared to over here in the UK where dull November is really taking hold. I have no idea what that fruit is however 😉 But I love your stunning view and the pool looks fantastic!

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot for your comment Sarah. The fruit is a papaya picked from my own tree and the tastiest I’ve ever eaten 😁

  1. Anita Avatar

   Indeed! Thanks for commenting Philo.

   1. philosophy through photography Avatar

    You are welcome, Anita.

 3. Jag Avatar

  Så väldigt vackert ni har det i trädgården. Skulle kunna tro att du ibland saknar stadsmiljön på Malta men ni bor ju fantastiskt fint med underbar utsikt nu. Jag har också en röd hibiskus, men min har dubbla blommor som ser ut som stora rosor. Så vackert blå salviablommorna är! Jättefin bildserie från ert fina boende. Frukten kan jag inte namnet på.

  1. Anita Avatar

   Gissar och tror att du har rätt. Livsstilen vi har här skiljer sig en hel del från när vi bodde på Malta med gångavstånd till precis allt. Jag simmade i havet nästan varje dag under somrarna, har gått otaliga gånger utmed den milslånga havspromenaden, Grönsakshandlaren fanns runt hörnet liksom livsmedelbutiker och annat. Malta har en viss genuin charm med de färgglada båtarna och det lantliga Gozo. Här på Cypern har jag inte funnit det där rätta ännu. Men jag trivs, man kan inte få allt och hundarna har det bättre här med den stora uteplatsen där de kan springa fritt. Tusen tack för din kommentar! Den där hibiskusen du nämner måste vara väldigt vacker. Frukten förresten är papaya vilket gör mig påmind om vad bra jag faktiskt har det som kan plocka min egenodlade frukt. Trädgården har för mig blivit som en liten oas där trivs jag väldigt bra.

 4. Alittlebitoutoffocus Avatar

  Yes, we often wonder whether we should have stayed in Switzerland – especially when strong winds blow and the rain is lashing down!

  1. Anita Avatar

   I can understand that Mike.

 5. Stefan Karlsson Avatar

  Oerhört vackra bilder. Säger jag som huttrat på jobbet hela dagen, kört hem på hala vägar och nyss sett väderprognosen som utlovar massor med snö imorgon. Jag ä in’t bitter jag in’t 🙂

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Stefan för din fina kommentar. in’t är du bitter in’t, du bara säger som det är 😂

 6. Kristallina Avatar

  För mig låter det som sommar. Här blev det inte ens ljust idag.
  Otroligt vackra bilder. Ni har det så fint där och det är väldigt vackert.
  Frukten i din hand vet jag inte heller men jag tänkte melon när jag såg bilden.
  Njut av solen, frukt och blommor! 🌞

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Kristallina. Hade melon växt på träd skulle även jag gissat på melon, fast det var en papaya. 😁 den godaste jag någonsin ätit dessutom.

 7. bpz3 Avatar

  Du bor i ett paradis. Er trädgård är ju rena drömmen, och utsikten är en stor bonus. Har ni “lekt” landskapsarkitekter själva eller har ni anlitat “experter”. Trädgården är magnifik!

  Både Malta och Cypern har ju sin charm. Jag menar på Malta hade ni ju totalt korkade grannar som gjorde livet surt för er. Tänker bland annat på “terrassen” och “hundförbudet”. Detta elände slipper ni ju nu. Närmaste granne – bor kanske 500 meter från ert underbara hus…

  Allt har sina för- och nackdelar. Så är det bara…

  1. Anita Avatar

   Här skulle jag kunna skriva mycket men det är kanske inte den rätta platsen för långa utläggningar ;))) Kan ändå nämna att närmsta grannar finns tätt intill, en skotte och tysk, två medelålders herrar som inte gör mycket väsen av sig, Huset på andra sidan är tomt då ägarna som bor i Ryssland bara bor där ett par veckor om året. Som du skriver, allt har sina för och nackdelar och jag är oerhört tacksam över att få bo som jag gör och över att ha det så bra. Knappt 50 mil bortom Cypern pågår en konflikt som skapat katastrof och förödelse. Som sagt, jag är tacksam men samtidigt skärrad över mänsklighetens ondska.

 8. Susanne Avatar

  Så vackert trots att sommaren är över. Så mycket färger och blommor och er trädgård är så ljuvligt vacker. En riktig oas. När jag såg frukten tänkte jag direkt på Papaya men blev osäker. Sen läste jag kommentarerna och såg att min känsla stämde. Det är lyx att kunna äta från sig egen trädgård. Här hemma är det ingen papaya men väl goda äpplen och att göra krämen och moset eller stoppa ner äppelbitar i en kaka. Allt känns så lyxigt. Hoppas att du kommer finna dig tillrätta. Kanske får ge det lite tid. Undrar hur många gånger i livet man kommer att vela kring saker. Väga fördelar mot nackdelar…
  Önskar dig en fin helg!!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d