Image

125 Hakar på (4/366)

img_6397-0Under de två månader vi var i Sarawak hann vi i slutet av vistelsen ta oss utanför Kuching vid två olika tillfällen. Vi hakar på bilen framför oss där Priscilla och hennes pojkvän visar vägen till vårt resmål. Det blir ett par timmars bilresa genom tät regnskog där den slingriga vägen kantas av bananplantor, papayaträd och vägskyltar som för oss är omöjliga att tyda.

Vi kommer snart fram till Kampong Bidak Padawan. Härifrån vandrar vi på en smal stig i snårig regnskog utmed floden för att så småningom komma fram till Tak ayak waterfall. Här ska ha vår picknick och här får vi vara med om hur man tillagar Chicken in Bamboo så som man tillagat Chicken in Bamboo sen många generationer tillbaka. Bilder kommer i senare inlägg…

logga2017

28 thoughts on “125 Hakar på (4/366)

  1. Ja, grönska är det verkligen därför att det också regnar en hel del. Det heter ju regnskog och det fick vi känna på vår vandring efter vår picknic. Haha… jag ver den enda som hade paraply, övriga kunde lika gärna ha badat i floden med kläderna på 😉

   Like

 1. Den rubriken förde mig till travets värld. När det är riktig vinterbana så måste nämligen hästarna ha “hakar på” för att få fäste.
  Det låter som en ljuvlig picknick.

  Liked by 1 person

 2. WOW! Hoppas att det var maken som körde (läs: hängde på Priscilla’s bil) och att du kunde njuta och fota massor. Vilken fantastisk natur att färdas i – dessutom på otroligt fina vägar. Å du – can’t wait to see chicken in bamboo tillagad på traditionellt sett. Det vattnar i munnen redan nu – dregel, dregel.

  Minns ett matprogram på tv (engelsk kanal) där någon kock var ute i “bushen” och tillagade chicken in bamboo tillsammans med invånarna i en liten by. Minns inte om det var i Malaysia eller Indonesien. Men det jag kommer ihåg var att jag dreglade där också. Himla synd att den stora “Asian Market” vid Hötorget inte säljer bamboo. Åt andra sidan har vi ju ingen grill, men det skulle vara kul att “fejka” chicken in bamboo” i stekpannen eller i ugnen.

  Nu fortsätter jag att dregla i stället. Å nej, jag ska låta bli att “möla” nu, då klockan är 23:30. Men f*n hur frestad jag blev här 😉

  Liked by 1 person

  1. Maken körde och vägarna i Sarawak är betydligt bättre än här på Malta. Roligt att det väckte minnen, det var riktigt intressant att få vara med även om det tog en himlans tid bara att få till en fungerande eld. Vi hade köpt kyckling på en marknad på vägen och den hackades med skin och ben i små bitar som de sen fyllde bambun med. Hade gärna sluppit både skin och ben och tror de glömde bort att krydda 😉 Undrar just om det går att fejka chicken in bamboo i stekpannan 😉 Tack för din långa kommentar Beate.

   Like

      1. Kan tro att har man börjat är man fast och vill lära mera 😀 Har fått för mig att Photoshop är ganska så komplicerat och uppdelat i flera olika sektioner. Tror Lightroom är en väldigt liten del tillhörande ps men kan ha fel. Det är iallafall vad jag försöker lära nu.

       Liked by 1 person

 3. Spännande utflykt … härliga färger 🙂
  Funderar på att flytta min blogspot- blogg till wp, men har inte bestämt mig än…
  Har lite svårt att få till det, men ska försöka lite till 🙂

  Liked by 1 person

  1. Har du väl bytt så tror jag du kommer att uppskatta wp´s alla fördelar men jag kan ju inte jämföra för jag kan inget om blogspot mer än att de krånglar till det lite för ofta då man måste bevisa att man inte är en robot 😉

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s