125 Hakar på (4/366)

img_6397-0Under de två månader vi var i Sarawak hann vi i slutet av vistelsen ta oss utanför Kuching vid två olika tillfällen. Vi hakar på bilen framför oss där Priscilla och hennes pojkvän visar vägen till vårt resmål. Det blir ett par timmars bilresa genom tät regnskog där den slingriga vägen kantas av bananplantor, papayaträd och vägskyltar som för oss är omöjliga att tyda.

Vi kommer snart fram till Kampong Bidak Padawan. Härifrån vandrar vi på en smal stig i snårig regnskog utmed floden för att så småningom komma fram till Tak ayak waterfall. Här ska ha vår picknick och här får vi vara med om hur man tillagar Chicken in Bamboo så som man tillagat Chicken in Bamboo sen många generationer tillbaka. Bilder kommer i senare inlägg…

logga2017


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

28 responses to “125 Hakar på (4/366)”

 1. asanordvall Avatar

  Så spännande utflykt 🙂

 2. mallan Avatar

  Vilken härlig grönska! Spännande utflykt!

 3. Kristallina Avatar

  Perfekt när man har någon man kan haka på. Det blir intressant att se hur man lagar Chicken in Bamboo.

 4. Jag Avatar

  Milda makter vilken grönska! Snyggt med vägen som försvinner in i den.

  1. maltanita Avatar

   Ja, grönska är det verkligen därför att det också regnar en hel del. Det heter ju regnskog och det fick vi känna på vår vandring efter vår picknic. Haha… jag ver den enda som hade paraply, övriga kunde lika gärna ha badat i floden med kläderna på 😉

   1. Jag Avatar

    Ajdå! Men förhoppningsvis var regnet inte så kallt. Jag har varit med om ett sånt regn en gång och det var på Sri Lanka.

    1. maltanita Avatar

     Nej inte det minsta kallt men lite klibbigt när kläderna blir genomvåta 🙂

 5. Steve Avatar

  Den rubriken förde mig till travets värld. När det är riktig vinterbana så måste nämligen hästarna ha “hakar på” för att få fäste.
  Det låter som en ljuvlig picknick.

  1. maltanita Avatar

   Den var iallafall intressant. Tack för dina rader Steve 🙂

 6. bpz3 Avatar

  WOW! Hoppas att det var maken som körde (läs: hängde på Priscilla’s bil) och att du kunde njuta och fota massor. Vilken fantastisk natur att färdas i – dessutom på otroligt fina vägar. Å du – can’t wait to see chicken in bamboo tillagad på traditionellt sett. Det vattnar i munnen redan nu – dregel, dregel.

  Minns ett matprogram på tv (engelsk kanal) där någon kock var ute i “bushen” och tillagade chicken in bamboo tillsammans med invånarna i en liten by. Minns inte om det var i Malaysia eller Indonesien. Men det jag kommer ihåg var att jag dreglade där också. Himla synd att den stora “Asian Market” vid Hötorget inte säljer bamboo. Åt andra sidan har vi ju ingen grill, men det skulle vara kul att “fejka” chicken in bamboo” i stekpannen eller i ugnen.

  Nu fortsätter jag att dregla i stället. Å nej, jag ska låta bli att “möla” nu, då klockan är 23:30. Men f*n hur frestad jag blev här 😉

  1. maltanita Avatar

   Maken körde och vägarna i Sarawak är betydligt bättre än här på Malta. Roligt att det väckte minnen, det var riktigt intressant att få vara med även om det tog en himlans tid bara att få till en fungerande eld. Vi hade köpt kyckling på en marknad på vägen och den hackades med skin och ben i små bitar som de sen fyllde bambun med. Hade gärna sluppit både skin och ben och tror de glömde bort att krydda 😉 Undrar just om det går att fejka chicken in bamboo i stekpannan 😉 Tack för din långa kommentar Beate.

 7. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  En underbar grönska ! Snyggt att du fotat när ni befinner er i en kurva. Hoppas ni fick fina upplevelser på den trippen.

  1. maltanita Avatar

   Tack Marie. Ja, det var upplevelserikt ur flera synvinklar 😉

 8. evacarolasvensson Avatar

  Så spännande resa. Läcker grönska.

  1. maltanita Avatar

   Tack för din kommentar Eva.

   1. evacarolasvensson Avatar

    Idag fick jag veta G på kursen. TACK för ditt pepp 💐

    1. maltanita Avatar

     Vad roligt Eva !!! Stort Grattis, det måste kännas riktigt riktigt bra för jag förmodar att du kämpat en hel del.

     1. evacarolasvensson Avatar

      Tackar 📷😃 ja riktigt kul, denna ggr var inte om kamera teknik. Utan till stor det Photoshop, nu vill jag gå ännu mera…. 😃

      1. maltanita Avatar

       Kan tro att har man börjat är man fast och vill lära mera 😀 Har fått för mig att Photoshop är ganska så komplicerat och uppdelat i flera olika sektioner. Tror Lightroom är en väldigt liten del tillhörande ps men kan ha fel. Det är iallafall vad jag försöker lära nu.

      2. evacarolasvensson Avatar

       Ja det är hur mycket som helst att lära sig, har bara börjat att skrapa ytan… men det är kul. Lightroom har jag inte testat.

 9. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Kul! Så modigt av er att skaffa boende där. 🤗

  1. maltanita Avatar

   Tack, modigt eller inte så är det iallafall väldigt spännande.

 10. Anki Avatar

  Spännande utflykt … härliga färger 🙂
  Funderar på att flytta min blogspot- blogg till wp, men har inte bestämt mig än…
  Har lite svårt att få till det, men ska försöka lite till 🙂

  1. maltanita Avatar

   Har du väl bytt så tror jag du kommer att uppskatta wp´s alla fördelar men jag kan ju inte jämföra för jag kan inget om blogspot mer än att de krånglar till det lite för ofta då man måste bevisa att man inte är en robot 😉

 11. thyrakristina Avatar

  Härliga färger och ett fint djup i bilden!

 12. enlundabosbetraktelser Avatar

  Med sådan omgivning är det tur ni hade någon att hacka på så man kommer rätt. Häftig grönska med så ovanliga växter

 13. claesbilder Avatar

  Fin komposition med vägen som leder mig in i den härliga grönskan … och till? 🙂

  1. maltanita Avatar

   …Kampong Bidak Padawan 😉 Tack för din kommentar Claes.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: