Trees, Wood & Thoughts

The tree on the top is from San Anton Gardens in Attard while the one above was taken when I was walking with Fanny in Victoria Lines And yes, if you look closely you can see my dog sniffing on the ground.

Cones are an important part of many trees.

Here you can see Figs on fig tree, a tree planted in 2007 and an indication of an upcoming almond tree.
Click on an image to enlarge.I love trees and the wood from which you can create so much. In Sweden, wooden houses are common but here in Malta it seems like they have not realized how useful the material actually is.
But as seen here, we are well on our way.

Susan’s Trees on Tuesdays 

Comments

19 responses to “Trees, Wood & Thoughts”

 1. Minton Avatar

  Fikon som är så gott. Härliga bilder på träden.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack Anki, de färska är godast medan de torkade kanske passar bäst till julen.

   Har funderingar på att kanske para Fanny med en annan Basenji. Hon fyller ju tre i juli och vi har träffat en hundägare med en hane som verkar intresserad. Får se hur det blir, men väldigt roligt och spännande skulle det vara. Om det blir något behåller jag en hona.
   Kram och Pussa fina Minton!!!

 2. Kristallina Avatar

  Man får börja nånstans med att bygga trähus och det här har i alla fall en öppning till dörren och fyra väggar. 😀
  Jättefina bilder på Maltas träd.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina för din fina kommentar. Borde kanske ha lagt till att det ju är ett faktum att det inte finns så många träd här på ön och därmed ett dyrt alternativ om man ska importera för att bygga i trä istället för i sten som man gör nu.

 3. Heart to Heart Avatar

  Love the details! Interesting cones on that tree…

  1. Anita Avatar

   Thank you Rita!

 4. bpz3 Avatar

  Första trädet var mäktigt och med den turkosa dörren i muren en perfekt komponerat foto, även om färgerna clashade en aning;-)
  Skrattade gott åt sista bilden. Kom osökt att tänka på ett utedass… med insyn där;-)

  1. Anita Avatar

   Haha… ett perfekt utedass men man får nog försöka sätta sig i ett hörn 🙂
   Hos mig ser grinden betydligt mer grön ut än turkos men det kan se lite olika ut beroende på skärmens upplösning. Tack för din fina kommentar Beate!

 5. Anki Avatar

  Spännande och snygga bilder. Ååhh … fikon som är så gott! All vår början bliver svår, eller hur det är – ett litet hus är också ett hus. Eller nå´t 🙂
  Ha en ny fin dag!

  1. Anita Avatar

   Färska fikon är verkligen goda och de har precis börjar säljas nu. Fast de är dyra så här i början på säsongen, åtta euro per kilo är en smula för mycket. Tusen tack för din kommentar Anki 🙂

 6. sussiejoh65 Avatar

  Underbara bilder till tisdagens utmaning, tusen tack för ditt fina bidrag 🙂 Gillar sista bilden, det är ju en bra början, men dom skulle ha vänt öppningen åt andra hållet, så hade de fått en härlig utsikt 😀 Ha det bra!

  1. Anita Avatar

   Haha.. ja, hur tänkte de egentligen 😉 Tack för din fina kommentar Sussie!

 7. Jag Avatar

  Numera har jag svårt att tänka mig att bo någonstans där det inte finns skogar och massor med träd. Under resan till Kiruna för några år sedan, där jag bodde en gång, kom jag på att träden var så låga där. Här på torpet där vi är nu är träden väldigt höga och av många olika slag och jag njuter av åsynen. Jag väljer ut tre av dina bilder som jag gillar extra, den med den gröna porten, snyggt komponerat, fikonbilden – vackra former och så bilden på den roliga kojan byggd på lastpallar. Undrar vad den är till för, kanske en liten utsiktsplats. Härliga färger, kargheten och det nötta trät tilltalar mig i bilden.

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket för dina tankar och så beskrivande kommentar. Väldigt uppskattat.

   Den där “kojan” är en väldigt vanlig syn när man går i vissa naturparker och de används av fågeljägare!!!! Bara tanken får mig att rysa men det är ett faktum här på Malta att man tillåter jakt på fåglar under vissa perioder, bara vissa fågelarter och bara under en speciell period. Dessvärre skjuter de på så gott som allt som rör sig och det är ett ganska så omdiskuterat ämne här på ön. Det finns gott om olika fågelarter som flyr vintern i norr och landar här men även många inhemska. Till och men under C-19 när inte ens de över 65 år fick röra sig utomhus och man fick heller inte vistas fler än två personer tillsammans, munskydd och distans blev en lag, men man tillätt folk att gå ut i skogen och skjuta fåglar. Som sagt, jag ryser vid tanken och tyvärr blir jag ständigt påmind när jag går i naturen med Fanny och ser alla dessa träkonstruktioner och på marken är det nära på att man snubblar över alla tomma patroner som ligger och skräpar.

   Pust, där jag fick verkligen ge utlopp för mina känslor och jag önskar att den där kojan var ett utedass som någon föreslog. Haha… väldigt många utedass skulle det då finnas i vår natur här på ön.
   Ha en fin fortsatt fredag!!

   1. Jag Avatar

    Ajdå, fågeljakt. Jag borde ju ha kunnat koppla till jakt, här på landet finns jakttorn lite här och var, men de ser annorlunda ut. Det är trappsteg upp till en kur med sittplats. Man jagar rådjur och vildsvin. Tråkigt om folk inte kan hålla sig till bestämmelserna utan skjuter vad som helst. Nu har jag googlat och förstår att det är mycket illegal jakt på Malta, att man skjuter vårfåglar som mellanlandar o.s.v., som du skriver och att det är mycket omdiskuterat, men att malteserna hävdar att det är tradition och måste får fortsätta. Märkligt och tråkigt, förstår att du är upprörd.

    Måndag idag och allt är nytvättat av ett välkommet regn. Trevlig ny vecka Anita!

 8. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  I thought Figs grew on a vine. So much for what I know

  Stay well and laugh

  1. Anita Avatar

   That’s how figs grow here, you know Malta is a very special island 😉 Haha..
   Thanks for your comment!!!

 9. claesbilder Avatar

  Mycket som påminner mig om Grekland i de här bilderna, t ex snart ätmogna fikon och mandelträd (visserligen utan frukter än så länge). Och en underbar sistabild, som inledningsvis får även mig att tänka på utedass 🙂 Men sedan har jag ju läst din förklaring. Vore bättre om det varit ett utedass.

  1. Anita Avatar

   Fikonen har precis börjat säljas här men jag väntar nog lite tills de blir mer mogna. Tycker att innehållet mest ser ut att vara fullt av vita små maskar och inte är de söta heller. Och då menar jag fikonen 😉

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d