Penang Street Art – Today’s Memories

It feels like quite a long time now since I visited the island of Penang in Malaysia but sometimes memories last forever. These images are a selection of pictures that I took of the amazing Street Art that can be found in the city of George Town.

This is one of my favorites, the children do not hide much of the painting.

The “Skippy For Penang” mural is the biggest of the “101 Lost Kittens” art pieces.

These are painted by ASA, Artists for Stray Animals in George Town, Penang.

This mural can certainly be seen with mixed feelings. A young child balancing herself on top of two window frames. Awesome or creepy…

This is in my opinion the most impressive of all the fantastic murals I saw. I only wish I had taken more pictures of the Indian Boatman from different angles, to emphasize its greatness. But I’m pretty happy with this one anyway.

George Town, Penang, Malaysia
December 2014

21 replies to “Penang Street Art – Today’s Memories

 1. Helt underbara muralmålningar! Så skönt att kunna resa bort till Malaysia här framför datorn. Gissar att du känner likadant. Klart du har varit där, men som läget ser ut i världen är det “walking Memory Lane” som gäller ett bra tag framöver.
  Som du själv skriver – den första och sista muralen är i en klass för sig. Men även den lilla musen gillade jag. Första bilden är nog den mest “svårtolkade” – en optisk illusion.
  Älskar det här inlägget. Det satt fint med 10 minusgrader ute;-)

 2. Vilka målningar! Å visst är den sista bilden med mannen i båten helt otroligt vacker!
  Så kul att höra ifrån dej! Hoppas du har det bra på Malta och att ni har det varmare än vad vi har!
  Förstår att du saknar Malaysia!
  Sköt om dig, Kram!

 3. Skickligt gjorda muraler kan man beundra länge. I den översta bilden har du tillfört något genom att fota barnen och cykeln framför den, det skulle kunnat vara barnen från målningen och det ger bilden djup, underbart foto! Fin serie på spännande och vackra muraler.

  1. Tack! Nu var det ju några år sen bilderna togs men jag minns att det ofta var svårt att fota själva motivet för att det var så vanligt att andra som också skulle fotografera ville ha sina barn eller bekanta med. Här blev det en fördel men inte alltid.

   1. Oh thank you for posting these photos. Its very moving to me. The Chinese community there and the Chinese community in Singapore, are largely similar in many ways, but they have preserved their tradition while maintaining their lifestyle while those in Singapore have diverted and went along another path. All in all, these two groups drifted along in this uncertain world and managed to ilk out a living somehow.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star