Fotokonst (112/365)

Att fotografera är en konst i sig. Att finna motiv, fånga ljus, stämningar och färger. Vi fotograferar, bildbehandlar och lägger ut våra alster till allmänt beskådande för att låta bilden bedömas utifrån andras intryck, vi vill synas. Fotokonst är resultatet av vad vi skapar, oavsett bedömning och där varje bild är unik.

Eget tema 2/Fotokonst

31 replies to “Fotokonst (112/365)

 1. Håller helt med dig, dessutom är det en fråga om tycke och smak. Man blir aldrig fullärd, tror det är en av anledningarna som jag gillar att fota man kan lära sig nytt och mer hela tiden. På tal om fotokonst så har du ett fantastisk bild här, wow!

  Liked by 2 people

 2. Underbar bild med mannen på bron i silhuett. Trevligt tema och visst är det en konst detta med fotograferande och en mycket givande hobby. Kul att se andras bidrag, få tips och idéer och skapa själv utifrån sina förutsättningar.

  Liked by 1 person

 3. Håller helt med dig! En hobby som har räddat mig när jag blev sjuk och inte kunde utöver de gamla hobbyn längre. Dessutom upplever man sin omgivning på ett helt annat sätt. Ser saker som man aldrig la märke till tidigare. Allt det där får man med “på köpet”. Man upptäcker också den egna konstnärliga sidan som man kanske inte visste fanns.

  Liked by 1 person

 4. Om du ska ha fotoutställning någon gång, så ta med den här bilden då. Den är för mig något alldeles extra med kompositionen, kontrasterna, färgerna, ljuset. Personen som går där är som hämtad från en målad vacker tavla på ett mycket konstnärligt sätt. Otroligt snyggt också med skuggorna. I en sån här bild som jag bara säger wow…får absolut tankarna att börja fundera på saker och ting i bilden. Och är det så att man får börja tänka omkring en bild, då tycker jag att förmedlaren har lyckats med sin konst 🙂 Bra jobbat Anita !

  Liked by 1 person

 5. Den här bilden och den förra som liknade den, är verkligen fotokonst. Sen håller jag helt med Kristallina om fotograferandets betydelse för oss som behövt hitta glädjen igen, fotoskapandet med allt vad därtill hör ger en nya ögon och man lär nytt hela tiden. En toppenbild.

  Liked by 1 person

 6. Ytterligare en fantastisk bild på bron och mannen med ankaret! Nu har han kommit upp en bit (om man jämför med förra bilden) och så fint när man ser ankaret mer tydligt. Jag börjar fundera på vart han är på väg och Jag hade lätt haft den bilden på väggen!

  Liked by 1 person

 7. Så läckert siluett bild, vackert mot de turkosa lockande vattnet! En del av fotointresset är att titta på andras bilder och får inspiration. Och jag blir alltid lika glad och positiv då jag tittar på dina fina färgglada och intressanta bilder.

  Liked by 1 person

 8. Kan bara hålla med dig i din förklaring av fotokonsten. Man söker ett gensvar för det man vill förmedla. Skapa känslor och reaktioner. Du beskriver det så bra. Och med en bild som talar till oss med klar och tydlig stämma. Det berör långt in i själen! Tack.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star