Ränderna går aldrig ur (141/365)

Tror det är ett Honungsbi tillhörande en art som troligtvis utvecklades i Medelhavsområdet för nära en miljon år sedan. Ränderna går aldrig ur denna enträgna lilla insekt som återigen ivrigt kalasar bland våra växter.

14 replies to “Ränderna går aldrig ur (141/365)

 1. Idag höll sig insekterna undan, bara +8 grader, mulet, och blåst. Fortsättningsvis blir det stugsittardag. Ett bi är det under alla förhållanden. Min närmast granne ville starta Biodling här i Kårböle, så jag lånade ut min bok om hur sådant ska bedrivas, nu tjatar han inte om biodling längre.
  Svante

 2. Lite förunderligt , de mesta omkring oss förändras och omvandlas, de har jag inte tänkt på att de har kvar samma ränder. Väldigt snygga färger och härlig känsla.

 3. Åh vilken underbar tolkning och foto! Älskar dina bilder. Ser dem susa förbi utan att kommentera.
  Men det är klart, jag vill ju gärna sätta ett tassavtryck hos dig, fina Anita 😀
  Kram och ha det gott <3 Gerd

 4. Dessa ränder går verkligen inte ur. Det som är konstigt är att dina maltesiska bin verkar vara av en annan “ras” en de svenska. Eller har jag fel. Tänker inte ta rda på om jag har rätt eller fel, då jag inte vill bli stucken;-)

  Underbar bild:-)

   1. Tur är fotografens bästa vän, liksom skickligheten för den som är begåvad med det (som du, t. ex.).

    /Skvitt

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star