Honungsbi / Honey Bee

Det här lilla biet flög runt bland våra Pelargoner en bra stund medan jag försökte fånga den med kameran. Ofta stannade den till i ett svävande tillstånd men bara för ett väldigt ett kort ögonblick.Slutligen valde den ut en blomma och kalasade en stund för att strax flyga vidare till nästa.

På sista bilden syns frömjöl som fastnat på ena benet. Tror det är pollen medan den samtidigt suger nektar. Kan inte låta bli att förundras över hur naturen skapat en sån fantastisk harmoni mellan växter och insekter, insekter som ofta anses vara anspråkslösa men ändå är så viktiga för att den naturliga processen ska fungera.

On the last picture, you can see pollen on the leg while the bee sucks nectar. Can`t stop wondering how nature created such an amazing harmony between plants and insects, Insects that are often considered unpretentious but still, so important for the natural process to work.

26 replies to “Honungsbi / Honey Bee

 1. Tänk sån nytta dessa små varelser gör. V i har saknat humlorna i år då kylan hållit dom borta. Men, nu surrar det för fullt i buskarna här på Getingstorp.

 2. Fantastiska bilder! Vilken skärpa … och vilka färger! Visst är det förunderligt att dessa små är så viktiga för vår egen överlevnad!
  Ha en fortsatt fin dag!

 3. Det är där jag brukar tappa tålamodet när jag inte lyckas fota när det hovrar i luften. Skickligt och snyggt fotat, jättefina bilder på biet. Man brukar säga att de har pollenbyxor när de har pollen på båda benen.

  1. Pollenbyxor !! Hahaa..
   Ja, lite tålamod krävdes allt för att fånga den med kameran precis när den svävade, den svävade ju inte direkt på samma nivå och ställe någon längre tid. Tack för din fina kommentar “Jag” 🙂

 4. Otroligt vackra bilder. Å om man tittar på dom så förstår jag din förundran. Du kunde inte ha dokumenterat Moder Naturs otroliga förmåga bättre.

 5. Snyggt fångat där, man måste ha tålamod men det lönar sig 🙂
  Bin är jätteviktiga för mycket som människan behöver så dom ska man vara rädda om (och mycket annat också i naturen naturligtvis)

 6. Fantastiska bilder! Det här med macro är verkligen din grej! Sitter i bilen på väg hem från Skåne nu. Varit på bröllop och ska försöka hinna göra ett inlägg ikväll. Stor kram till dig!

 7. Helt underbara bilder! Det är så himla svårt att fånga dem i luften även om de stannar upp en bråkdel av en sekund. Kul att den har “byxor” på sig. Visst är naturen fantastisk.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star