18 replies to “Photographing…

 1. For me is a picture a art. It’s depending how you see at it. It’s also a memory. I shoot rarely with my phone, just for tag a place or when I haven’t my camera with me. My camera bag weight 6 kilos with kamera and 3 lenses.

  Liked by 1 person

  1. Visst är fotografier en slags konst, allt beroende på hur man ser på bilderna.
   Du har en tung utrustning, ska sluta klaga på min som bara väger 1,5 kilo. 😃 Fast jag tar sällan med mig mer än ett objektiv. 📷

   Liked by 1 person

  1. Hittade bilderna från när vi var i George town på Penang där vi besökte ett fotografiskt museum. Borde kanske framgått i inlägget men det är ju historia nu 📷 😃 Tack för din kommentar Kristallina.

   Liked by 1 person

 2. Har du varit på en utställning eller ett museum kanske?! Minns ju faktiskt dessa gamla filmrullar som var ganska dyra och jag tog kanske 70-80 kort under en 6 veckors semester… Minns du?!
  Å citatet – ja, det stämmer ju perfekt in på min älskade mästerfotograf Anita:-)))

  Liked by 1 person

  1. Ett fotografiskt museum in Georgetown som vi besökte för sisådär hundra år sen. Ja, visst minns jag, är ju född på sena 50-talet 🙂

   Like

 3. Ser ut som du varit på museum … spännande! Skapar en del nostalgi med åsynen av de gamla filmrullarna och den fina Rolleiflexkameran, som ser ut som den min pappa hade 🙂
  Foto för mig är både ett sätt att måla utan pensel (vilket jag är urusel på) och ett sätt att skapa minnen …

  Liked by 1 person

  1. Bilderna är från ett fotografiskt museum i Georgetown på Penang där vi var för några år sedan. Visst är det ett fint uttryck för oss som fotograferar, “att måla utan pensel”. Att måla med pensel behärskar inte jag heller, det blir bara kladd.

   Liked by 1 person

 4. Vad roligt med foto-/kameramuseum. Lätt att bli nostalgisk och så undrar man hur i all världen man klarade av att behärska sig och inte fota upp en rulle på en gång. Jag har pappas gamla kamera i bokhyllan, den ser ut som Rolleiflexen. Vackert foto på fröställningen och roligt inlägg!

  Like

  1. Tack “Jag”! Visst är det nostalgi och hur man klarade sig förr med bara en rulle som räckte till 36 bilder känns ofattbart. Men då visste vi ju inte hur framtiden såg ut och vi anpassade oss efter nuet.

   Liked by 1 person

 5. Så kul att se gamla kameror och rullar. Jag har läst att fotografera är lika med=måla med ljus. Det är ytterligare ett fint sätt att beskriva. Så vacker den med det röda dragspelet var. Tänk att äga en sådan.

  Liked by 1 person

 6. I used to take pictures with these films in rolls (like the ones on your photo). Each pick was so valuable then as the rolls and developing them was quite expensive. Each picture was also a bit of mystery as you couldn’t check the result until you had it printed. Old times ….

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star