Photographing…

Today, photography is a great pleasure that people all over the world enjoy and share, thanks to the invention! But what is a photograph?!

Comments

18 responses to “Photographing…”

 1. blhphotoblog Avatar

  For me a memory not confined to my mind.

 2. PEPIX Avatar

  A photograph captures wonderful moments for eternity.

  1. Anita Avatar

   So true! Thanks for your comment Pepix!

 3. John Avatar

  For me is a picture a art. It’s depending how you see at it. It’s also a memory. I shoot rarely with my phone, just for tag a place or when I haven’t my camera with me. My camera bag weight 6 kilos with kamera and 3 lenses.

  1. Anita Avatar

   Visst är fotografier en slags konst, allt beroende på hur man ser på bilderna.
   Du har en tung utrustning, ska sluta klaga på min som bara väger 1,5 kilo. 😃 Fast jag tar sällan med mig mer än ett objektiv. 📷

 4. Kristallina Avatar

  Åh.. ett museum. Intressant! Det finns säkert många som samlar på kameror kan jag tänka mig. Det var fint sagt!

  1. Anita Avatar

   Hittade bilderna från när vi var i George town på Penang där vi besökte ett fotografiskt museum. Borde kanske framgått i inlägget men det är ju historia nu 📷 😃 Tack för din kommentar Kristallina.

 5. bpz3 Avatar

  Har du varit på en utställning eller ett museum kanske?! Minns ju faktiskt dessa gamla filmrullar som var ganska dyra och jag tog kanske 70-80 kort under en 6 veckors semester… Minns du?!
  Å citatet – ja, det stämmer ju perfekt in på min älskade mästerfotograf Anita:-)))

  1. Anita Avatar

   Ett fotografiskt museum in Georgetown som vi besökte för sisådär hundra år sen. Ja, visst minns jag, är ju född på sena 50-talet 🙂

 6. Anki Avatar
  Anki

  Ser ut som du varit på museum … spännande! Skapar en del nostalgi med åsynen av de gamla filmrullarna och den fina Rolleiflexkameran, som ser ut som den min pappa hade 🙂
  Foto för mig är både ett sätt att måla utan pensel (vilket jag är urusel på) och ett sätt att skapa minnen …

  1. Anita Avatar

   Bilderna är från ett fotografiskt museum i Georgetown på Penang där vi var för några år sedan. Visst är det ett fint uttryck för oss som fotograferar, “att måla utan pensel”. Att måla med pensel behärskar inte jag heller, det blir bara kladd.

 7. Steve Avatar

  En bild målad av solen med kameran som pensel. En vacker definition av ett fotografi.

  1. Anita Avatar

   Visst är det! Tack för kommentar Steve.

 8. Jag Avatar

  Vad roligt med foto-/kameramuseum. Lätt att bli nostalgisk och så undrar man hur i all världen man klarade av att behärska sig och inte fota upp en rulle på en gång. Jag har pappas gamla kamera i bokhyllan, den ser ut som Rolleiflexen. Vackert foto på fröställningen och roligt inlägg!

  1. Anita Avatar

   Tack “Jag”! Visst är det nostalgi och hur man klarade sig förr med bara en rulle som räckte till 36 bilder känns ofattbart. Men då visste vi ju inte hur framtiden såg ut och vi anpassade oss efter nuet.

 9. evacarolasvensson Avatar

  Så kul att se gamla kameror och rullar. Jag har läst att fotografera är lika med=måla med ljus. Det är ytterligare ett fint sätt att beskriva. Så vacker den med det röda dragspelet var. Tänk att äga en sådan.

  1. Anita Avatar

   Visst är det både spännande och roligt att gå tilllbaka i tiden. Att måla med ljus låter fint!

 10. Awa on the Road Avatar

  I used to take pictures with these films in rolls (like the ones on your photo). Each pick was so valuable then as the rolls and developing them was quite expensive. Each picture was also a bit of mystery as you couldn’t check the result until you had it printed. Old times ….

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: