Gallery

Pomegranates and Prickly Pears

We spent another Sunday among pomegranates and prickly pears in Majjistral Nature Park. This time I had brought gloves so I could pick some of the prickly fruits. They taste pretty good, not too sweet.

The pomegranate kernels are not sweet at all but taste good mixed with yogurt and some honey.I found a small nest full of life……and a butterfly. There were plenty of them but I only managed to capture this one.Fanny was with us, as always. Here she rests after running around in the amazing surroundings of the park.And here she waits patiently between the rocks as we make our way up the last hill on the way up to the plateau where we have parked our car. The weather was fine, 25 degrees and another day of life is gone.

20 October 2019 Il-Majjistral Nature & History Park

14 thoughts on “Pomegranates and Prickly Pears

 1. Här väcker du några minnen med din fikonkaktus. Vi importerade nämligen en sådan från Teneriffa för många år sedan. Den växte och växte samt bar frukter. Under sommaren fick den stå på balkongen. Men en dag glömde glömde jag ta in den. Fem minusgrader och frost gjorde att den dog en plötslig död. Synd.

  Granatäpplen gillar jag, även om kärnorna är livsfarlig för tandfyllningar;-)

  Bilden på solrosen med alla bin är helt suverän. Ser ut som en bikupa. Läckert.

  Å fina eftertänksamma Fanny. Växer hon fortfarande eller är hon färdigväxt nu? Dum fråga kanske, men jag kan ju inget om hundar;-)

  Liked by 1 person

  1. Visste inte att den kallades Fikonkaktus. Roligt att väcka lite minnen.
   Ja, de är lite hårda de där kärnorna men fulla av nyttigheter.
   Solros?? Hmm.. 😉
   Fanny har vuxit färdigt men tror hon har fått för mycket mat på sista tiden. Vill absolut inte ha en tjock hund så nu drar vi in lite på födan. Fast hon springer som en raket varje morgon så hon borde inte gå upp i vikt. Tack för din kommentar Beate. Solros…. :))

   Like

  1. Tack Kristallina. Ja, Fanny är helt underbar fast hon har en väldigt bestämd egen vilja som ibland kan vara lite knepig att handskas med. När vi går ut på eftermiddagarna så lägger hon sig plötsligt ner och vägrar att gå vidare, till stor glädje för förbipasserande. Prova olika håll men inget passar damen och det upprepas flera gånger. Trött är hon inte men ibland får jag faktiskt bära henne, vill ju inte bara stå där och vänta och inte heller dra i kopplet så att hon släpas med.

   Liked by 1 person

   1. Ha.ha… men Fizz kan det också. Han lägger sig inte ner men stannar tvärt och går inte ett steg till. Det gör han för att han vill gå en annan väg. Går jag med på det hoppar han upp i luften och rusar åt det håll han vill gå.

    Liked by 1 person

 2. Härligt soliga bilder – och där har vi den där klippan som liknar dem jag fotade på Bornholm! Bilden på Fanny är fantastiskt fin där hon ligger, hon ser lite vädjande ut: Är ni inte färdiga snart? Bilden på getingboet med invånare är toppen, har aldrig sett något liknande, bara tomma bon. Men hela serien utstrålar sol och värme.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack för din fina kommentar “Jag”.

   Varje gång jag skriver “Jag” till dig känner jag en nyfikenhet på vad du egentligen heter. En väl dold hemlighet.

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s