Dragonfly part 2

This is just another attempt to capture one of all amazing and valuable insects found in nature. Some appreciate them while others ignore or see them as a matter of course, they just exist. I myself am no exception, it was not until I started photographing that I realized the value of our nature and its inhabitants.

50 replies to “Dragonfly part 2

 1. Du verkar också vara en nattuggla, så jag är inte ensam,vilket känns tryggt;-) Tänker alltså på tiden du laddat upp inlägget som är “amazing”. Det närmaste jag kan komma är att det är någon slags trollslända. Vilken fantastisk fotograf du är.
  Det konstiga är att jag faktiskt fotade en väldigt lugn vanlig fluga på vår balkongräck idag. Testade min nya Sony III:s makro. Å jag som tyckte att flugan var så skarp den kan bli med en pocketkamera. Men när jag jämför min Fluga med din insekt inser jag att jag ligger aningen i lä här…

  Liked by 1 person

  1. Nattuggla och nattuggla.. det var snarare så att jag höll på med ett inlägg som jag inte hann göra färdigt innan det var dags att äta middag så jag lät datorn vara på. Här hemma är det ju maken som lagar all mat och när den är klar ska man sitta vid bordet 😉 Så jag la ut inlägget i all hast efter att vi ätit, vilket brukar bli ganska så sent. 🙂

   p.s. din fluga kan man knappast klaga på, den blev ju knivskarp!!

   Like

 2. Som alltid kanonbilder! Snyggt fångat! Trollsländor är verkligen alldeles fantastiska varelser och såå vackra! Kloka ord där på slutet och alldeles sanna!

  Liked by 1 person

  1. Tack Eva, de gör de för mig också men ibland har man tur 😁

   Har inte glömt bort dig men känns som att jag inte hinner med alla besök som jag vill. Dagarna bara flyger iväg men strax är jag tillbaka hos dig och kikar.

   Like

 3. Amazing photography. In fact, you have inspired me to post some photos my daughter has been taking during lockdown. Shes also interested in macro photography but only has the use of her phone. Still, they worked out really well.

  Liked by 1 person

  1. Thank you kindly for your lovely comment and for visiting my site Heidi.
   I tried the link to your site but couldn’t find the post of your daughters photos. I’m very happy that my images inspired you.

   Like

   1. Hello Anita. Thank you for trying to look at my daughters photos. I hadn’t yet uploaded the images but have done so now, if you wanted to check them out 🙂

    Like

 4. Fantastiskt fina bilder på den bärnstensfärgade trollsländan! Jag spanar efter trollsländor här, men har än så länge bara sett retsamma blå jungfrusländor. De sätter sig högt upp i träd eller buskar och flinar åt mig. Eller på ett vasstrå långt ute i vattnet.

  Like

   1. Nej, du är inte bortglömd men just nu känns det som att jag inte ens hinner med mig själv. Försöker verkligen och har ambitonen att alltid svara på alla kommentarer, det känns som en självklarhet och för mig ett måste. Men, det är så mycket som händer nu. Tack för påminnelsen och tusen tack för din så fina kommentar. När det gäller trollsländor så har jag alltid med min kamera när jag är ute med Fanny i hopp om att lyckas fånga de där som är lite större och som skimrar i blått. Ser ganska många men de flinar åt mig också, ouppnåerligt för högt upp.

    Liked by 1 person

  1. Tack Leyla och jag kan tala om för dig att de försvinner även för mig, att jag lyckades med den här är bara tur 🙂
   Ha en fin helg!

   Like

 5. Dessa underbara, fantastiska och förtrollande varelser! Har inte sett en enda i år. Helt perfekta makrobilder som, vanligt.
  Du har alldeles rätt. Man börjar se naturen på ett helt annat sätt genom kameran. Ha en trevlig helg!

  Liked by 1 person

   1. Tack Anita! Sommar-Sverige hade i mina trakter 10 grader mitt på dagen. Jag valde en tjock fleecejacka när jag gick ut med vovven.
    Sommaren är kort…… det mesta regnar bort….. 😀

    Liked by 1 person

    1. Haha.. nej, jag skrattar inte åt det dåliga vädret utan jag ler stort när jag läser din underbara kommentar. Det gäller att tänka positivt när det är som värst..
     Ha en fin helg ändå, trots vädret 😉

     Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star