Fotografi – Haiku

Flatbed, covered heads
Ride on by, spirits are high
Salty like sardines
Kalaw, MyanmarStories in the shack
Men in turbans and slippers
Parted lips, shared tale
Gulmarg, Kashmir, India–Swinging shepherd´s staff
Never too young to lead herd
Hooves follow footstep
Kalaw, Myanmar–

Det här inlägget är skapat med Kristallina i åtanke eftersom jag tror mig veta att hon uppskattar kombinationen Fotografi/Hauki väldigt mycket 🙂 🙂 …och jag har ganska så många bilder från utställningen här i Kuching. Förhoppningsvis är det fler som uppskattar kombinationen.

Känns lite ovanligt att fotografera och lägga ut vad någon annan fotograferat, utan att nämna fotografens namn, som jag faktiskt inte lyckats hitta, men de här inläggen blir undantag.

It feels a bit unusual to photograph and post what someone else have photographed, without mentioning the photographers name, which I actually couldn’t find, but these posts are exceptions. Hopefully, you enjoy the combination of Photography & Haiku from the Art & Culture Exhibition, which is now taking place along the Sarawak river here in Kuching.

12 replies to “Fotografi – Haiku

 1. Jättefina fotografier och väldigt färgglada. Gillade bilden med fåraherden bäst. Det slog mig också att alla personer på bilderna “poserar”, vilket förvånar mig en aning. Tycker annars bättre om “naturliga” foton, där personerna inte vet att de blir fotade. Åsså lärde jag mig vad haiku betyder:-)

  Liked by 1 person

  1. Själv tycker jag att det du kallar “posera” gör bilderna så bra, att de tittar in i kameran och att fotografen fångat deras naturliga utstrålning. Får inte alls någon känsla av att det på något sätt är konstlat. Intressant och roligt hur olika vi kan uppfatta fotografier.

   Like

 2. Vad glad jag blev Anita! Ja, jag älskar den kombinationen. För det första är bilderna så levande och full av livsglädje och för det andra fångar den som skrev respektive haiku exakt stämningen och utstrålningen i bilden in i minst detalj (parted lips, shared tale). Det är genialt helt enkelt.

  Liked by 1 person

 3. Måste vara en härlig fotoutställning att vandra runt på. Och haikun till gör det hela extra njutbart. Jag minns fortfarande min första egna haiku, diktat till min förstfödda. Nog blir man glad av bilderna!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star