Gallery

Autumn Feeling

Last Sunday we went to Il-Majjistral Nature Park here in Malta. We haven’t been here since last spring and it is always exciting to see how our nature changes, depending on the seasons. Now autumn is here.This is nothing to be found in the spring.

These thistles have completely changed colors. Once purple, now turned into soft autumn colors.Our nature is absolutely amazing! This picture speaks for itself. As always, Fanny was with us. She loves to run freely in the large nature park with all steep slopes. She has seen wild rabbits here, now sniffing and looking for them. Luckily she never catches any, they are too fast.

Sunshine’s Macro Monday.

24 thoughts on “Autumn Feeling

  1. Tack så jättemycket Tony!
   Hahaa.. ja, det går långsamt framåt men liksom du kommer jag aldrig att kalla mig själv fotograf, fast det är en väldigt givande hobby 📷 😀

   Liked by 1 person

 1. Tony skrev precis det jag sagt så många gånger. Hur f*n gör du? Bilderna borde hamna i National Geographic eller en annan facktidskrift. Men det har jag ju också sagt förut. Synd att David Attenborough troligen inte läser din blogg, men om han gjorde det så är jag övertygad om att kan skulle bli lyrisk.
  Baggen är så otroligt vacker (och då gillar jag inte ens småkryp). “Hårnystet” med en annan bagge är ett naturligt konstverk helt enkelt. Japp, “nature is amazing”, för hur har snigeln nått toppen på denna suckulent?!
  Å bilden på den spanande Fanny är såååå bra!

  Liked by 1 person

 2. Fina bilder. Läste att även ni börjar få höst och genast kom tanken och funderingen om även ni fryser och huttrar som vi gör här hemma i Sverige 🙂 ?
  Hösten kan vara otroligt vacker men kylan, regnrusk och höststormar gör inte årstiden till en jättefavorit. Den har sin tjusning men när jag går här hemma och huttrar så känner jag ofta en längtan till värmen. Visst, man får klä sig efter väder och det gör jag men tanken om värme kommer över mig lite då och då. Björnen och andra djur som går i ide tycker jag är väldigt kloka individer. Tänk att sova bort kylan 😉
  Må så gott!

  Liked by 1 person

  1. Tack för ditt besök hos mig Susanne och för dina kommentarer Här har vi fortfarande runt 25 grader och vädret brukar vara helt Ok fram till Jul. I januari kommer den där kylan med regn och stormar som inte alls är kul. Det håller i fram till april vilket betyder att den sämsta årstiden är betydligt kortare än hemma i Sverige. Ibland har vi väldigt milda vintrar vilket inte var fallet under den förra.

   Husen här är dåligt isolerade, varmvattnet tar tid innan den når fram där man står och huttrar i duschen. Det har hänt ett antal gånger att varmvattnet tagit slut när jag stått där.

   Helst skulle vi vilja bo i ett tropiskt klimat under vintern eftersom både jag och maken ogillar kyla, regn och mörker. Det var därför vi köpte en lägenhet i Malaysia men sen kom vovven 🐕 vilket gör att det inte fungerar. Men vi har själva gjort valet att skaffa hund och det känns bra att bo vid medelhavet året om.
   Men nu har vi fått nog av Malta efter snart 20 år på ön och smider nya planer. ☀️

   Hoppas du finner din värme!! Ha det gott!!

   Liked by 1 person

  1. Ja, om det vore vinter nu så är det jämförbart, kanske lite varmare. Men januari, februari, mars är inte roliga. Det finns undantag då det inte blir någon vinter alls men det är sällan. Det var ju därför vi planerade att bosätta oss i Kuching under den perioden som du kanske minns. Men sen kom Fanny och vi bestämde oss för att vara kvar i Europa hela året.

   Liked by 1 person

    1. Det lägsta som jag varit med om är +3 men det är väldigt ovanligt. Nej, några minusgrader har vi inte här, tack och lov. Fast man vet ju inte vad som väntar…

     Like

 3. Väldigt fina bilder. Makro är fortfarande det bästa jag vet. Jättefin bild på en fokuserad Fanny också 🙂
  Vi har också fint väder 😉 Grått, tjock dimma som faller oavbrutet. Allt är genomvått.

  Like

 4. Vackra poetiska bilder på naturen och fina Fanny som ser drömsk ut. Kul att se strimlusen i en annan miljö, man tänker gärna att våra insekter är lokala men vi har ju sett att många är gemensamma. Den är alltid rolig att få syn på och gör sig bra på bild med den osannolika outfiten, randigt och prickigt.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s