Black & White Photography – 5

Wednesday, and my fifth colorless post, inspired by Susan’s black and white photo challenge.As in my previous black and white post, I choose to show people. People in everyday life that I photographed recently when I visited the city of Kuching in Sarawak, Borneo, Malaysia.Of these five images, there is actually only one that I’m happy with. As always, it’s up to the viewer to decide whether you like what you see or not. Which of these five pictures do you think I am most satisfied with. What’s your opinion of my b/w images?

As usual, I also show them edited in color, for those who want to compare.

Susan’s Black and White on Wednesdays

Comments

19 responses to “Black & White Photography – 5”

 1. Minton Avatar

  Bilder i sv/vitt är väldigt fina.
  Pussa Fanny

 2. petergreyphotography Avatar

  I don’t know about your preference, but I like the picture with the girl playing with soap bubbles (cool device she got! 🙂 ) best. Beautifully composed and the attention on her face is wonderful. I like the boy with the banana’s too. The fact that it isn’t quite in focus doesn’t matter. In the colour pic of him the yellows neatly match, but the attention is less focussed on him. (The blue at the right I find distracting.) It is a good way of comparing the strenght of a picture!

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot for your detailed comment Peter. Very much appreciated and valuable.
   The image that I’m most happy with is the woman on top. Maybe the legs seen behind are distracting but it shows that it’s a market and many people around. I also think the grey shades are soft and I appreciate that. It is interesting how we look at pictures from different points of view. Still, I am far from knowledgeable in this.

 3. bpz3 Avatar

  Som vi alla vet har du ju din egen höga standard som vi vanliga döda inte ens försöker att nå upp till. Men så här tänker jag.
  Temat heter ju Black & White, men jag är tacksam att du lägger upp originalbilderna för jämförelse. Å just de här bilderna föredrar jag i färg. Ja, egentligen föredrar jag alltid färg, men det finns ju undantag såklart.
  Bilden du är mest nöjd med borde vara den med den söta lilla tjejen, för den gillar jag bäst;-) Klar tvåa är pojken med bananerna. Gillar hans koncentrerade min.
  Nu ska det vara intressant att läsa ditt svar vilket foto du var mest nöjd med.

  1. Anita Avatar

   Tack snällaste Beate! Tycker det känns svårt att avgöra så här i efterhand men pojken med bananerna gillar jag bäst som motiv, liksom lilla tjejen. Men bilderna i sig känns inte riktigt bra och du kan ju läsa vad jag skrev till Peter.
   Hög standard!!! Hahaa.. ja, du är en mästare på att ta i lite extra 😉

 4. Leya Avatar

  Jag kan bara säga att jag tycker om alla bilderna – och svartvitt gör sig bäst med människor enligt mitt tycke. Mina favoriter är den lilla flickan och den lille pojken. Man ser ansiktet och minen tydligt.

  1. Anita Avatar

   Tack Leya, tycker också bäst om bilderna på barnen som motiv men annars gillar jag nog den översta bäst. Inte lätt att avgöra, nivån på min förmåga är ganska så låg men det är roligt att prova sig fram och framförallt, att få kommentarer 😀

   1. Leya Avatar

    Den översta är mycket fin, man ser lagom av ansiktet – det brukar vara svårt att få till lagom, men du har lyckats perfekt!

 5. Blogs-R-Us Avatar

  Awesome pics Anita. I liked the umbrella one, the walker with a Pepsi (probably) in one hand with a serene backdrop of the lake, I suppose. The texture of the umbrella and the skirt are the focal spots.

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Ranjit, I really do appreciate your thoughts!!

 6. Anki Avatar

  Jättefina bilder allihop – människor gör sig bra i svartvitt tycker jag. Två favoriter har jag, den ena är den med pojken och bananerna och den andra är personen med paraplyet … jag har såå svårt att välja!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för dina rader Anki! Nu när jag sitter här och tittar på bilderna igen har även jag svårt att välja. Igår var jag mest nöjd med den översta bilden, idag är jag mer tveksam. Men det är roligt och jag är så glad och tacksam över att få kommentarer, det känns värdefullt.

 7. sussiejoh65 Avatar

  Vackra bilder i svartvitt, jag tycker också människor gör sig väldigt bra i svartvitt, snyggt fotat, och tack för ditt trevliga bidrag till utmaningen 🙂 Ha en fin dag!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Sussie! 😀

 8. Kristallina Avatar

  Tycker att de gör sig bra i svartvitt. För mig är det också flickan och pojken som jag gillar bäst. Det är verkligen så att man lägger märke till ansiktsuttrycken på de svartvita foton. Det gör man inte på dem i färg. Bra att du visar både och. Då känner jag det väldigt tydligt.

 9. Jag Avatar

  Jättefina bilder allihop och jag väljer som Anki, paraplybilden tilltalar mig genom mönstren som framträder så bra, främst i staketet men även i paraplyet och sen de andra mönstren. Pojkens koncentration är hänförande och den skulle ha gjort sig i färg också, där tänker jag som Peter, det blå stör blicken lite medan det gula matchar, men i sv/vitt syns pojken bäst. Jag förstår att du gillar bilden på personen i första bilden, hon är väldigt fint fotad, men mig stör det nakna benet som sticker fram direkt bakom hennes händer.

  1. Anita Avatar

   Tack för din utförliga kommentar, alltid lika uppskattat.

 10. claesbilder Avatar

  Mina favoriter är flickan, pojken och paraplybilden. Pojken tycker jag kommer fram bättre i färg. Flickan är bra både i färg och svartvitt. Paraplybilden tycker jag är bäst i färg. Första bilden tycker jag blir väl rörig med benen i bakgrunden. Att några av bilderna inte är helt skarpa tycker jag inte gör något.

 11. Manja Mexi Mexcessive Avatar

  I was thinking the little girl. 🙂 I usually, I prefer them in colour, but that’s just me.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: