Autumn Mood

Autumn Mood

Tsada is a village located at an altitude of 605 meters with a climate that favors the cultivation of vines, carob trees, olive trees, walnuts, almonds and fruit trees. This is where we live now, closer to the house we bought in Zelemenos where we hopefully can move in by spring.

Above is the view from Koili on the way to our house in Zelemenos and below, some pictures from the surroundings of the village of Tsada.

As I wrote, I hope we can move in to our new home in Zelemenos by spring. The purchase is complete and we’ve got the keys, now we’ll turn it into a lovely house tailored for us. It may take some time but, it feels exciting and I’m now sure we’ve chosen the right place to settle!


Until then we will stay in Tsada, I just read that Tsada village is one of the few areas within the Paphos district that snows almost every year!!! I had no idea, we’ll see, I take one day at a time and the forecast for today was blue sky and at least 25 degrees. So why think of snow..?

Tsada, Paphos, Cyprus 05 November 2021


Publicerat

i

, ,

Comments

27 responses to “Autumn Mood”

 1. Amy Avatar

  Beautiful fall photos!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your comment Amy!

 2. bpz3 Avatar

  Vilket härligt inlägg om ert nya hem, eller rättare sagt Cypern och grannskapet till Paphos. Det blir nog bra när huset har byggts om och skräddarsytts precis som ni vill ha det. Det ska bli så spännande att se när det är klart. Eller du kanske till och med dokumenterar “utveckligen” av renoveringen/ombyggnationen.
  Så de “hotar” med snö för er – hahaha! I believe it when I see it. Gissar att du har samma tankar här;-) Däremot kan det snöa på Mount Olympus i Troodos bergen. Men det är långt ifrån var ni bor;-)

  1. Anita Avatar

   Håller med, “I believe it when I see it” …om det nu kommer några vita flingor så är det väl okay, då är det ju bara att ta bilen ner till kusten och på en kvart är det ett helt annat klimat, hahaa..
   Vet inte om jag kommer att dokumentera det hela, det gjorde jag när vi höll på i lägenheten i Kuching, Malaysia om du minns. Men sen fick jag av olika skäl radera allt. Kanske kommer vara lite återhållsam med det privata,vi får se men fint ska det bli :)))

 3. Manja Maksimovič Avatar

  Ahh, so lovely, Anita. I can just see the blossoming tree when the spring comes. Happy new house! I’m sure your dogs will get used to it soon. That photo does speak for itself! 😀

  1. Anita Avatar

   Than you so much for your lovely comment Manja! Fanny is very stubborn and determined, typical of the Basenji breed. She doesn’t like changes but accompanies us to our new house every time we visit so she will surely feel at home there when it’s time to move in 😀

 4. Alittlebitoutoffocus Avatar

  You’ll be skiing soon! 😉 Great photos too! (I’d still like to know how you get that lovely soft focus backdrop to the gallery. I had a quick look at WP but couldn’t see a setting. 🤔)

  1. Anita Avatar

   Would I ski!! 😬 It was at least forty years ago last, though it would certainly be a fun experience, at least for those who watch 😂

   If you use the block editor and not the classic one you will easily find different kinds of galleries to choose from and some of them has this features. Since you often show your pictures in a collage, it would look very nice as it highlights the pictures better. Hope you manage to find out how to use it but I don’t think it works in the older, clasic editor.

   1. Alittlebitoutoffocus Avatar

    I use the block editor, but when I add a new block, under the Media heading, I see a 3 x 5 grid or 15 options, none of which suggest a gallery with a faded background. I do now see another “Pattern” tab, which I’ve never noticed before, so is it under there? (I looked but again could not find anything which might be right). Or, do I have to choose the Tiled Gallery then select some other setting later? 🤔

    1. Anita Avatar

     Very sorry for late response Mike. The planning of the house we bought takes up most of my time right now. New kitchen, new tiles, choice of colors and style etc, etc. In addition, it’s not so easy find good workers and reasonable prices. 😉😁
     I hope you managed to figure out how it works with the different choices of galleries and collages. I’ll visit your site shortly… 😊

 5. Kristallina Avatar

  Trodde att ni hade flyttat in i huset som ni köpte. Hoppas renoveringen går som ni har tänkt er och att det är klart till våren. Inte lätt för hundarna heller att flytta igen när de har vant sig vid ett nytt ställe.
  Jättefina bilder och vi vill alla se de blommande träden om några månader 😀 Ska bli spännande att se om ni verkligen får snö där. Det låter helt otroligt. Ha en trevlig helg och njut av värmen.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina, misstänker att jag kanske varit lite “luddig” här på bloggen när det gäller huset vi köpt, inte lätt för någon att förstå men det är en hel del förändringar som måste göras innan vi flyttar in. De som bodde där tidigare hade det som sommarbostad, vi ska ju bo där året om.
   Ja, det ska bli intressant om det faller några vita flingor här i januari-februari då det ska vara som kallast.
   Önskar dig detsamma, en trevlig helg, och helst solig 🌞🌞

 6. Anki Avatar

  Så roligt att följa hur det utvecklar sig där med nya boendet! Har ibland svårt att kommentera hos dig, men idag fungerar det bra!
  Härliga bilder – och det kommer att bli spännande att följa naturens skiftningar!
  Ha det nu så bra!
  Kram

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar Anki.

 7. Jag Avatar

  Många flyttar har det blivit för er den senaste tiden, men snart är ni på plats i fasta boendet. Varför var du tvungen att radera bilderna från Kuching? Jättehärliga bilder, särskilt kanske den bedårande blå vyn mot havet. Rostbilen med lite höstfärger är också helläcker och bilden med byggnaden med tegeltaken… Lycka till med allt!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket.

   1. Jag Avatar

    Men hur var det med bilderna från Kuching?

    1. Anita Avatar

     Ber om ursäkt för sen respons. Den mesta tiden just nu går till huset vi köpt. Val av kök, färger, kakel mm plus att hitta “rätt” arbetskraft och rimliga priser 🙂
     Kuching och lägenheten där var en spännande och intressant tid som jag nu lagt i förvar i det privata minnesarkivet.

 8. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Great photos I love the old window
  ;;
  ;;
  ;;
  Believe in Laughter

  1. Anita Avatar

   Old windows are often lovely. Thank you Mr. Ohh.!

 9. Nuno França Avatar

  Very nice share, Anita!
  Thank you for sharing!
  Have a wonderful week!

  1. Anita Avatar

   Thank you Nuno and once again, sorry for late response 🙂 We have moved to a Cyprus, bought a house and most of my time is spent planning interior design etc. I hope to catch up soon!
   Wish you a lovely new week!!

 10. Minton Avatar

  Många vackra bilder men fönsterluckorna med sin slitna yta är favoriten. Fanny och Felica är finast.
  Kramar från oss

 11. RV John Avatar

  All beautiful pictures Antie, Love the first one and the old truck.

  1. Anita Avatar

   Thank you John!

 12. gsilvosa63 Avatar

  Interesting and pretty pictures, Anita. Now I know that the leaf color change in that part of the world.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d