I Couldn’t Resist..

No, I couldn’t resist creating another post with almond blossoms.
I see them everywhere, these beautiful flowering trees that mean spring is here.

For some reason I don’t manage to photograph the whole flowering tree, it just gets messy, so I choose to only show the close-ups, the details. You can see for yourself the image below. I’ve tried to edit it several times but it doesn’t get better, they are much more beautiful in reality.

But, I love trees, they are both interesting and exciting, even those that don’t bloom. Did you know that the national tree of Cyprus is the Golden oak and that there are uncountable hundreds of years old olive trees to find here on the island as well as several million carob trees!! More to come…

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

32 replies to “I Couldn’t Resist..

 1. De är så vackra att vi inte heller blir trötta på att se dem igen. Man blir riktigt glad att läsa om att det finns så gamla träd. Hoppas att de får stå kvar där så länge de kan leva där. En härlig vårserie! Snart är det vår här med (hoppas jag) 😀

  Liked by 2 people

  1. Tack Kristallina och jag hoppas verkligen att det snart blir vår även hos dig. Fast idag känns det inte alls som vår här på Cypern, 8+ regn och blåsigt. 🙄

   Liked by 1 person

 2. Du har rätt, närbilderna av blommorna är betydligt mera spännande och vackra än hela trädet. Tror det beror på att blommorna är väldigt små och att det finns som många a v dem på trädet. Då går de “in i varandra”. Detaljbilderna är desto tjusigare.
  Carob tree fick jag googla. Tror inte att jag någonsin sett det trädet, och enligt Wiki växer det ju inte i norr heller så…

  Liked by 2 people

 3. Oh, I’m so happy you showing more of the almond blossoms – they’re so pretty! The close-ups shows so much detail (but I even like the picture of the whole tree). I would love to see the Golden oak tree … it seems Cyprus is tree heaven!

  Liked by 2 people

 4. Så är det ju, man fotar och fotar trädens vårblomning, lite berusande känsla med all skönhet överallt. Mycket vacker fotoserie igen och jag tycker mycket om även den nedersta bilden, den är bedårande, romantisk. Det är också roligt att googla när du skriver om exotiska växter, här “carob tree” och hitta att det är johannesbrödsträdet, man tror att Johannes Döparen åt av dess frukter i öknen. Och vad sägs om detta: “Trädets grekiska namn keration har (via arabiskans qirat) givit namn åt måttet carat, eftersom fröna användes som motvikt när man vägde guld och diamanter. Ett frö väger cirka 0,2 gram, vilket är den vikt som carat kommit att motsvara.” (Ur Wikipedia).

  Liked by 2 people

  1. Tusen tack snälla för din långa kommentar. Intressant fakta dessutom, vilket jag tackar extra för!!! Här finns som sagt carob trees i mångfald, de finns även på Malta, men här verkar de nästan mer eller mindre heliga och jag har mycket kvar att utforska när det gäller just detta träd. För att skydda frukterna från angrepp av insekter placerar de, spikar fast små fyrkantiga “vad vet jag”, men något slags gift. Har blivit varnad att vara vaksam så att inte hundarna får i sig någon av dessa då de ibland faller ner på marken. Giftigt värre för en nyfiken vovve.

   Liked by 1 person

 5. Super beautiful images of the blooms and that last shot, shows just how much trees can bring a place alive.

  Oh, I started commenting (the line above) before I read your post. I like your last shot, sometimes the technical details are just not all that important. It was the shot that got most of my attention 🙂.

  Liked by 1 person

 6. Underbara bilder på blommorna. Här dröjer det nog ett tag innan körsbärsträden står i full blom. Men vi var i Köpenhamn i helgen och där var faktiskt enstaka blommor utslagna på körsbärsträden 🙂

  Like

 7. Your almond captures are just great! I love these blooming trees.
  What type of camera are you using, and what were the settings, this can influence your photo of the almond tree. But I guess you know this.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star