Wildflowers…

Some of the year’s first wild flowers and plants I found in Ta ‘Qali National Park.
Malta January 2018.

Fanny, really enjoy being in nature among the green grass and all white flowers. Still we can´t have her loose but with an eight meter long leash she can run quite freely. At least when she´s wise enough to run in a circle. Next Friday we will take her to school to learn more about behavior, obedience and much more…

Comments

27 responses to “Wildflowers…”

 1. Minton Avatar

  Underbara blombilder. Hunden är så söt vilken ras är det? Är det blommor som växer nu.

 2. Anita Avatar

  Tack !! Fanny är en Basenji och blommorna växer nu här på Malta.

 3. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Så fina bilder och lycklig vovve!!! 😀 <3

 4. bpz3 Avatar

  Fantastiska bilder:-) Den där med orkidén (antar att det är en orkidé) är så otroligt läcker.
  Så Fanny ska gå “i skola”. Antar att ni är med också för att lära er alla “förhållningsregler” som matte och husse. Vet inte om ni har den tv-serien på Malta. Den gick här på en kanal och den var otroligt intressant. Min man som är uppväxt med (olydiga) hundar tyckte att Cesar hade varit en skänk från ovan om han hade funnits till hands då. Här är killens hemsida: https://www.cesarsway.com/. Å här står lite om hans “dog show”: https://www.cesarsway.com/cesar-tv

  1. Anita Avatar

   Tack Beate men någon Orkidé såg jag faktsikt inte. Ja, jag märker att jag inte klarar av den här lilla busfian som drar i kopplet och inte gör som jag säger. Har under dessa två månader bara lyckats lära, sitt, tack, ligg!! Inkallning är en viktig grej så jag hoppas på framgång med kursen. Ska kolla dina länkar, tack för dem,

 5. forresting365 Avatar

  AHHH! How fun and lovely!!!! Thanks for bringing some sweet, sunshiny beauty into my gloomy, cold day! Cheers! 🙂

 6. Anki Avatar
  Anki

  Sitter här och njuter av dina härliga bilder … vackra blommor och en glad och lycklig hund – en bra start på dagen 🙂 Klokt att gå en kurs – det kommer ni ha glädje av alla tre 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!!!

 7. Lantlivsbilder Avatar

  Det är något varmare hos dig. Tror inte vovve skulle trivas här just nu. Temperaturen kan beskådas på min blogg.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Ja, nu har jag ju sett hur kallt det är hos dig. Fanny skulle bara veta vad bra hon har det, den här rasen älskar värme och hon kan ligga i solen och slappa i flera timmar. Fast i sommar kan hon nog inte det då solen är betydligt starkare. Tack för din kommentar Svante!

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Nu är det bara -25 grader, men jag gissar att det blir ännu kallare i natt. Det finns inte ett enda moln på himlen, och då brukar det bli riktigt kallt. SMHI, som tror på global uppvärmning påstår att det ska röra sig om -19 grader. Tänk om de har fel, om den uppvärmningen.
    Svante

 8. Leya Avatar

  Härligt fräscha bilder med färg och ljus. Och Fanny ska börja skolan! Det är både roligt och nyttigt. Lycka till!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket 😊

 9. Steve Avatar

  Underbara bilder av underbara blommor. Ger hopp om att vi går ljusare tider till mötes.
  Så bra att Fanny får utbilda sig, det har ni mångdubbelt igen senare i livet. Jag är dock ingen anhängare av Cesar Millans metoder.

  1. Anita Avatar

   Tack Steve! Den är inte bara Fanny som får lära utan snarare jag som får lära hur jag ska lära Fanny. Ska bli jättekul 😀

 10. britt Avatar

  Härliga blombilder. Väcker en sån längtan till våren.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Britt, för både besök och kommentar!

 11. Kristallina Avatar

  Man blir varm inombords när man ser dina härliga bilder. Det är bra, snart ska jag gå ut med min hund. Hundskola är rolig. Det är inte bara hunden som lär sig utan även husse och matte. Nu längtar jag igen efter den varma årstiden. Hur det nu kan komma sig. Ha det riktigt bra där på din ö!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina för din fina kommentar. Ja, det ska blir roligt att lära sig hur jag ska lyckas lära Fanny. Behövs verkligen då jag inte kommit långt alls under de två månader som gått. Inkallning är ett måste och det klarar jag inte själv och hon drar fortfarande som en vilde i kopplet 😕

 12. blhphotoblog Avatar

  Spring flowers in January, lucky you. Regards Brian.

  1. Anita Avatar

   Thanks Brian! Yes, I´m a very lucky 🙂

 13. Anita Avatar

  Beautiful. Makes me want to be there enjoying Nature. Lucky Fanny! ☺

 14. annettejuhlin Avatar

  Underbara bilder, de får mig att längta efter våren! Jättefint fokus och vackert med den gröna bakgrunden. Bilderna på vackra Fanny får mig att le, trots att hon står stilla på den första bilden utstrålar hon energi och livsglädje. Jag kan tänka mig att hon har en del egna idéer om hur hon tycker att livet skall levas, och att komma på befallning kanske inte passar en så självständig hund 😉 Spännande och lärorikt med en valpkurs. Jag tycker nog att inkallning är det viktigaste när det gäller vad en hund behöver kunna, förutom att vara rumsren och inte tugga sönder inredningen. Dels blir det tryggare att veta att hon stannar om hon är på väg att springa ut framför t ex en bil, dels blir det ju en större frihet för henne om ni kan lita på att hon kommer när hon är lös. Aha, kursen var i dag, ser jag nu. Hoppas att det gick bra!

  1. Anita Avatar

   Tack Annette för din fina långa kommentar. Jodå, det gick bra med kursen. Får se hur det hela fortgår och jag håller med, det här med inkallning är superviktigt och där står vi idag på ruta ett.

 15. Tina Schell Avatar

  How wonderful to be surrounded by such colorful beauty. Made me year for spring!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your kind comment Tina.

 16. mariawijk Avatar

  Vilka fantastiska blommor! Härliga färger och fint ljus. Och som final den söta Fanny!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d