Happy Birthday Fanny!

💖Den 13:e juli 2020 fyllde min fina Fanny tre år!!💖
Fick dessvärre inte ihop något inlägg igår och gör därför ett nytt försök. Bilden ovanför har varit med förr men jag valde den för att den känns som en av de bästa bilderna jag tagit på henne, och jag har tagit väldigt många bilder sedan vi hämtade hem henne från Sverige oktober 2017.

Christina Acar målade av fotografiet på en mugg som jag idag använder som pennställ på mitt skrivbord.Basenji’s är inte så vanliga här på  Malta och jag får ofta frågan vad det är för ras.
Basenji är en av världens äldsta raser och härstammar från Afrika. Karaktäristiskt är rynkorna i pannan och den hårt rullade svansen. De har ett kattlikt beteende och tvättar sig själva. Deras främsta särdrag är oförmågan att skälla vilket beror på att deras struphuvud är annorlunda konstruerat. Varför vet man inte men vargen, som ju är hundens urfader, skäller inte heller. Fast tysta är de inte utan har sitt eget speciella sätt att utrycka sig på. Igår kväll hade vi pick nick i Ta Qali park där hon sprungit nästan varje dag sedan hon var valp.
Det var också där hon för första gången fick prova att springa utan koppel.

Att titta på gamla bilder från när Fanny var valp är det nog bara jag själv som tycker är kul. Roligare kanske är att Fanny nu blivit så pass gammal att vi planerar valpar. ❤❤  Basenji’s löper bara en gång per år och en basenji kavaljer har vi redan hittat. Om allt går som jag hoppas på får hon möta Ricky till hösten.

29 replies to “Happy Birthday Fanny!

 1. Grattis sötnos och Minton skickar puss.
  Jag tycker det är så spännande att följa en hund från valp till vuxen även om det inte är min. Hon är så söt som liten
  Kramar från oss

  Liked by 2 people

 2. Stort, stort GRATTIS till Fanny! Minns å väl när ni kom till Sverige och hämtade hem henne efter så många problem innan ni äntligen fick ha hund. Är så glad för dig att du efter så lång längtan fick precis rätt “kompis” hem till dig. Bilden med penseln är en absolut höjdare. Fanny verkar vilja hjälpa din man när han målar;-) Hoppas hin fick en “korvtårta” med tre ljus när ni var på picknick.
  Jättekul med Fannys “fästman” Ricky. Hoppas de fattar tycke för varandra och att parningen går vägen. Ska ni behålla valparna eller?

  Liked by 2 people

  1. Haha.. nej, det blev ingen tårta med korv, hon är en väldigt kräsen liten dam och jag tror blivit lite bortskämd när det gäller mat.
   Om det blir några valpar behåller vi en tik. Tack för dina rader fina Beate!

   Like

 3. Stort GRATTIS till världens finaste Fanny! Tänk att hon redan fyller tre år! Minns så väl när du hämtade henne och alla jättefina bilder under åren. Hon är helt underbar! Ska bli kul att följa hur det går med valpplanerna! Har du någon bild på kavaljeren?

  Liked by 2 people

 4. Då får man gratulera såhär i efterhand 🙂 Tänk vad tiden går, alldeles för fort ibland. Den översta bilden på henne, där hon tittar fram i dörröppningen, är verkligen bra.

  Liked by 2 people

 5. Grattis Fanny! Tänk att 3 år redan gått sedan du flyttade till Malta. Jag är inte så bloggaktiv nu , blev därför extra glad att jag just idag tittade in hos din matte och påmindes om att du fyllt 3 år. Lycka till med Ricky, ni kommer nog att få underbara valpar.

  Liked by 2 people

  1. Tusen tack för dina rader och för ditt besök här hos mig Steve. Så jätteglad jag blev, det var alltför längesen som jag kikade in hos dig vilket jag kommer att snarast.
   När det gäller Fanny så har hon börjat löpa en månad tidigare än beräknat så plötsligt har det blivit lite stressigt. Ricky som var tänkt som den Fanny skulle paras med visade sig vara lite för gammal. Men vi har hittat en annan renrasig basenji som vi ska träffa imorgon. Känns jättespännande och roligt men samtidigt vet jag också att det kommer att krävas en hel del av mig om det blir några valpar. Har som tur är bra kontakt med uppfödaren i Sverige som vi köpte Fanna av så hon kommer att ge mig tips och råd. Nu ska titta in hos dig. Må så gott och sköt om dig.

   Like

 6. Tänkte precis som enlundabo i kommentaren ovan: Fanny är verkligen fotogenique! Förstår att du har mycket i huvudet nu när det har blivit dags för valpplanering och inom kort är du alltså matte till två fina hundar, de andra valparna finns det förstås köpare till. Lycka till med allt! Jättefina Fannybilder!

  Liked by 2 people

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star