Marsaxlokk – Part 1

Last Sunday we visited the small and picturesque fishing village of Marsaxlokk which is the largest fishing harbour of Malta and has been so since antiquity. Here, among many other things, you’ll find the colorful and traditional luzzu’z.

The luzzu is a sturdy carvel-built boat with a double-ended hull brightly painted in shades of yellow, red, green and blue. The bow is often pointed with a pair of eyes, “Eye of Osiris”, said to protect the fishermen while at sea.

There’s much more than just the colorful boats to discover in this village, especially on Sundays.
More to come…

Comments

22 responses to “Marsaxlokk – Part 1”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Det var annat än snöstormen, och strömavbrotten hos mig. Ser betydlig behagligare ut hos dig.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Tack Svante! Ja, jag såg hur det är där du är och det ser onekligen lite kallt och grått ut. Skönt att vi om ca två månader går över till sommartid. 🌿☘️🌳

 2. Minton Avatar

  Båtarna är så vackra med sina klara färger.
  Så fin bild på Fanny och Felicia.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   ❣️❣️

 3. Kristallina Avatar

  Man kan knappt tro att det är vinter även hos er. Jag älskar alla Maltafärger och t.o.m. bänken är nästan en regnbåge. Härliga bilder som man blir glad av. När jag såg sista bilden tänkte jag: Ja, en mamma ska vara ett stöd till sin dotter 😀

  1. Anita Avatar

   Hittills en ganska så bra vinter ur vädersynpunkt. Fält och ängar är fulla av gula blommor och temperaturen når ibland upp till 18+. Fin och klurig tanke där på bilden med Fanny och Felicia. Tack för din kommentar Kristallina!

 4. bpz3 Avatar

  Tusen tack för en färgkicken! Än en gång – väl behövligt i det gråa vintervädret. Älskar dessa färgglada båtar. Men mest av allt älskar jag “mor och dotter” i sista bilden. Vilket foto!!!

  Läser du Freedomtravels blogg? De har haft några inslag om Malta, bland annat om Marsaxlokk. Jämförde faktiskt färgerna på båtarna som Helena lagt upp med dina. En stor skillnad kunde jag konstatera:-)

  https://www.freedomtravel.se/2021/01/sliema-och-st-julians/
  https://www.freedomtravel.se/2021/01/marsaxlokk-pa-malta/

  1. Anita Avatar

   Det var länge sen jag tittade in hos Helen och Peter. Tack för länkarna, ska bli kul att se vad skriver och deras bilder. Tack för din kommentar Beate.

 5. Jag Avatar

  Fantastiskt färggrant inlägg där alla bilder kompletterar varandra och så finstämd avslutning med mor och dotter! Om jag ändå ska välja favoriter så blir det bilderna 860 och 798-2, den ena för den vackra formen betonad av färgerna och den andra helt enkelt för det tilltalande motivet där båtarna guppar på vattnet. Sen tror jag att variationen på hundmotiv blivit större i och med Felicias inträde i familjen, haha! Jättefint foto på dem.

  1. Anita Avatar

   Tack för din fina kommentar “Jag”.

 6. Heart to Heart Avatar

  Awesome colours out here!

  1. Anita Avatar

   Thank you Rita!

 7. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Great pictures as always Keep it up

  The Time For Laughter Has Arrived

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot Mr..

    1. Anita Avatar

     Ohhh … I see 😂😅

 8. Nuno França Blog Avatar

  Very nice photos, Anita!
  And the last one, funny photo! 😀

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly for your comment Nuno!

 9. FREEDOMtravel Avatar

  Underbara färgglada bilder! Och tack för kommentaren på vår blogg! Om det blir Cypern så kanske vi kan få chans att ses där vid tillfälle, vore roligt! Cypern är vi lite nyfikna på 🙂

 10. claesbilder Avatar

  Härliga färgrika bilder på dessa fantastiska båtar. Men det är kanske inte dem, som hundarna verkar så intresserade av 🙂

  1. Anita Avatar

   Nej, vovvarna var mer intresserade av åka därifrån och springa i naturen istället 😉

   1. claesbilder Avatar

    Kan tänka mig det 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d